Ce să adaugi în clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie. Ingredientul banal e în toate bucătăriile românilor
Adori gustul, dar nu efortul pe care trebuie să îl depui pentru a le prepara? Dacă îți dorești să te poți bucura de acest desert fără bătăi de cap în bucătărie, trebuie doar să ții cont de un truc simplu. Află, din rândurile de mai jos, ce să adaugi în clătite pentru a le ajuta să nu se mai lipească de tigaie. Nu este vorba despre ulei sau unt, ci un ingredient banal pe care, cel mai probabil, îl ai și acum în bucătărie.
Ce să adaugi în clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie
Cine poate refuza o porție de clătite? Rețeta nu este deloc complicată, ai nevoie de doar câteva ingrediente, timp și răbdare. Cu toate că sunt în topul preferințelor multor români, când vine vorba despre deserturi, de multe ori evităm să le preparăm acasă, din pricina faptului că prepararea lor durează destul de mult, la fel și curățenia de la final.
Există însă un truc, folosit de gospodine și bucătarii de top, ce te va scăpa de aceste bătăi de cap. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în compoziție un ingredient banal, pe care, cel mai probabil, îl ai și acum în bucătărie: griș. Vei vedea că nu se vor mai lipi de tigaie.
Te-ar putea interesa și: A turnat bere în aluatul pentru clătite, iar rezultatul a fost incredibil. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci
Ingrediente și mod de preparare
Ingrediente
Pentru a prepara clătite, după rețeta clasică, ai nevoie de:
- trei ouă,
- 300 de grame de făină,
- 300 de mililitri de lapte,
- 250-300 de mililitri de apă minerală,
- un praf de sare,
- esență de vanilie, rom, migdale, portocală, coajă de lămâie – în funcție de preferințe
- ulei pentru prăjit
Te-ar putea interesa și: Cu ce să amesteci făina pentru aluatul clătitelor de post. Ingredientul secret care la face mai aromate și aurii
Mod de preparare
Toate ingredientele din lista de mai sus se pun într-un bol suficient de mare și se amestecă până la omogenizare. Dacă nu vrei să ți se lipească clătitele de tigaie, trebuie doar să adaugi în compoziție, la final, o lingură de griș.