Ce s-ar putea întâmpla cu Slujba de Înviere. Anunțul Episcopiei Tomisului despre Paște

Ce s-ar putea întâmpla cu slujba de Înviere. Anunțul Episcopiei Tomisului despre Paște

Ne aflăm la două săptămâni dinstanță de una din cele mai mari sărbători a creștinătății, Învierea, iar autoritățile spun că nu vom putea participa la Slujba de Înviere, din păcate, datorită situației în care ne aflăm.

Ce s-ar putea întâmpla cu Slujba de Înviere

Conform Orodnațelor Militare nu mai avem voie să participăm la întruniri cu un număr mai mare de 100 de persoane, iar pe stradă nu mai mulți de trei. În aceste condiții este mai mult decât evident faptul că Slujba de Înviere de anul acesta va fi una fără participare masivă, dar autoritățile bisericești, printre care și Arhiepiscopul Tomisului, solicită ca bisericile să fie deschise pentru credincioși în noaptea de Înviere. Din păcate această cerere a Înalților Bisericii Ortodoxe Române nu se va putea onora datorită restricțiilor impuse.

Anunțul Episcopiei Tomisului despre Paște

În ultimele zile, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a spus că lăcașele de cult pot fi deschise de Paște, dar să se respecte normele de siguranță medicală recomandate de autorități,

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală. Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.“, a transmis, joi, Arhiepiscopia Tomisului.

Ce s-ar putea întâmpla cu Slujba de Înviere. Anunțul Episcopiei Tomisului despre Paște
Ce s-ar putea întâmpla cu Slujba de Înviere. Anunțul Episcopiei Tomisului despre Paște

Conform Ordonanțelor Militare toate activitățile care presupun un număr mai mare de 100 de persoane au fost interzise în această perioadă a Stării de Urgență, astfel că și Slujbele în biserici au fost suspendate pentru limitarea răspândirii coronavirusului, prin Ordonanțele Militare.

Cea mai importantă sărbătoare creştină, Paştele, se va desfăşura anul acesta fără enoriași, în conformitate cu prevederile primelor două ordonanțe militare care sunt în vigoare în România începând din data de 17 martie, respectiv 22 martie 2020. În această situație, creștinii se întreabă ce se va întâmpla cu slujba de Înviere care este definitorie pentru sărbătorile pascale. Momentan nu a fost luată o decizie oficială, dar mai mulți reprezentanți ai Bisericii au făcut declarații în această privință.

„În cazul în care autoritățile nu vor veni cu noi ordonanțe, preoții vor sluji slujba de Înviere în biserici, conform situației de acum, mai exact conform Ordonanţei Militare nr. 1 şi a Ordonanţei Militare nr. 2, care au stabilit măsuri succesive privind limitarea libertăţii de mişcare şi întrunire a cetăţenilor, ceea ce afectează și viața religioasă publică a credincioşilor”, transmite Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI