Ce s-a întâmplat la înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu. Imagini exclusive, ce au făcut apropiații la mormânt

de: Ana Chivu
07 04. 2021

Familia lui Nelu Ploieșteanu îl conduce chiar acum pe acesta pe ultimul drum. Regretatul cântăreț de muzică lăutărească a fost înmormântat azi, 7 aprilie. Cum se petrece totul și care sunt reacțiile de la fața locului?

 Nelu Ploieșteanu e condus pe ultimul drum azi. Ce gest au făcut rudele și prietenii?

Nelu Ploieșteanu este condus azi, 7 aprilie, pe ultimul drum. Familia, prietenii și rudele sunt copleșite de emoție. Majoritatea sunt triști că un mare artist ca acesta nu a putut fi aplaudat în drum spre locul unde urmează să-și doarmă somnul de veci de toți cei care i-au iubit muzica.

Din păcate, înmormântările în regim COVID-19 nu permit acest lucru. Gestul ultim pe care l-au făcut cei care l-au iubit și îi vor păstra imaginea vie în sufletul și mintea lor a fost de-a dreptul emoționant.

Familia a decis ca la căpătâiul regretatului artist să răsune pentru ulima oară melodii din vastul său repertoriu. Românii sunt șocați de stetele muzicii lăutărești care au pierit într-un timp foarte scurt.

Astfel, România și-a îngropat trei mari artiști ai vremii trecute recent: Cornelia Catanga, Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu. Niciunul dintre ei nu a avut parte de un ultim drum așa cum îl meritau, plin de aplauze și de zeci de oameni care să le aducă un omagiu.

„Soția lui este distrusă de durere”

Rudele regretatului artist a făcut cerere la Parchet pentru efectuarea unei necropsii în speranța că artistul va ieși negativ la testul pentru coronavirus. Rezultatele venite în cursul zilei de marți, 6 aprilie, de la Institutul Cantacuzino arătau că artistul a ieșit negativ, chiar și după trei săptămâni petrecute la Terapie Intensivă înainte să se stingă din viață.

Cele două moștenitoare ale regretatului solist au refuzat să ridice trupul tatălui lor pe motiv că nu au cum să se ocupe fizic de înmormântare în ziua cu pricina, până la orele 17:00, cum prevedea legea.

„Nea Nelu nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva, să-l duci la cimitir în momentul în care îl iei de la IML. Are dreptul la o slujbă. Soția lui e acasă, se simte foarte rău. Nu este dispărută. Este distrusă de durere, e pe pastile. Cât despre înmormântare, se va oganiza mâine. Legea nu permite priveghi, deși s-a dorit asta. Nu se poate! Există o revoltă a familiei! Familia crede că nu mai avea Covid! Familia se va supune legilor acestei țări. Dar nu era posibil să-l îngroape azi, măcar dacă le dădeau de ieri rezultatele!”
Mara Bănică (Sursa: Antena 3)