Ce s-a întâmplat după ce 29 de bătrâni vaccinați au murit. Decizia care schimbă totul

de: Alex Cazacu
18 01. 2021

Țara din Europa care își schimbă protocolul de vaccinare împotriva COVID-19, după ce 29 de persoane în vârstă și-au pierdut viața chiar după ce au fost imunizați cu vaccinul dezvoltat de companiile farmaceutice Pfizer/BioNTech.

Ce s-a întâmplat după ce 29 de bătrâni vaccinați au murit

Este vorba despre Norvegia, unde 29 de persoane cu vârste de peste 75 de ani au încetat din viață la scurt timp după ce s-au vaccinat anti-COVID-19. Decizia luată în considerare de autoritățile norvegiene predispune scoaterea persoanelor în stadii terminale și a celor foarte înaintate în vârstă și fragile de pe listele de vaccinare, transmite Reuters.

În Norvegia există un sistem de clasificare a fragilității, în care la nivelul 8 sunt cuprinse personalele bătrâne sau bolnave cărora le este contraindicată administrarea vaccinului, deoarece acestea nu și-ar mai putea reveni nici după o răceală. În cazul lor, chiar și o reacție adversă minoră a imunizării ar putea duce la înrăutățirea stării de sănătate și ar putea crește riscul de deces.

29 de rapoarte cu decese suspecte

Autoritățile norvegiene au făcut anunțul după ce reprezentanți din sănătatea publică și-au exprimat îngrijorarea referitoare la siguranța vaccinului ani-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech la persoanele înaintate în vârstă, care prezintă afecțiuni cronice grave.

Nu mai puțin de 29 de rapoarte cu privire la decese suspecte, cu o posibilă legătură cu vaccinul împotriva coronavirusului, au fost depuse la registrul sanitar din Norvegia.

”Ar trebui efectuată o evaluare pentru fiecare pacient în parte, dacă beneficiile vaccinării depășesc riscurile eventualelor efecte secundare”, a explicat Agenția Norvegiană pentru Medicamente.

Doctorul Adina Alberts, despre vaccinul anti-COVID-19

În cadrul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, dr. Adina Alberts a spus că primește mesaje de la unele cadre medicale care îi cer părerea în privința vaccinării. Potrivit dr. Alberts, aceștia nu trebuie să se vaccineze dacă nu vor să facă acest lucru. Mai mult, nici nu vor fi sancționați în niciun fel dacă aleg să nu se imunizeze.

”Dragi colegi, NU TREBUIE SĂ VĂ VACCINAȚI DACĂ NU VREȚI, cel puțin deocamdată! Aveți încă dreptul de a alege și nu vă va da nimeni afară din posturile dvs. * De altfel, protagoniștii campaniei televizate de promovare a vaccinării în România, doctori de renume, au făcut public doar afirmații de genul ” și eu mă vaccinez” sau „și eu mă voi vaccina”. Niciunul nu a făcut-o practic, în fața camerelor de filmat. Ceea ce mă face să cred că suntem manipulați”, a spus printre altele dr. Adina Alberts.