Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi în Scoția. Transformarea este uluitoare

Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi în Scoția. Transformarea este uluitoare
Ianis Hagi s-a transformat în Scoția

Ianis Hagi s-a reinventat. Transferul definitiv în Scoția în vara lui 2020, după o perioadă complicată avută în Belgia, la Genk, l-a făcut să-și schimbe total cariera, de la nutriție și transformare mentală până la viața din afara terenului.

Iahis Hagi, transformat de Scoția. Și-a revitalizat cariera la Rangers

„Ianis a progresat sub tutela lui Steven Gerrard”, notează publicația Inside Football, care marchează că românul a avut o serie de prestații solide. Internaționalul român a dezvăluit despre acest fapt că toate se datorează „transformării fizice și mentale” pe care a avut-o odată cu transferul la Rangers.

„Când am revenit aici, în vară, cred că s-au schimbat multe lucruri. De la nutriție până la ce fac înainte de antrenamente, după, la sala de sport și în afara terenului”, a zis fiul ”Regelui”.

„Am crescut mult din punct de vedere individual. M-am schimbat mult ca jucător și, ca să fiu sincer, nu a fost cel mai ușor lucru. Cred că sunt pe un drum bun, deși mai am destule de îmbunătățit. Am găsit un echilibru”, a completat el.

Echipele s-au bătut pentru el

Ianis Hagi este un fotbalist talentat. Fiul lui Gică Hagi s-a remarcat pe teren cu Naționala U21, iar datorită acestui lucru a primit oferte din partea mai multor cluburi sportive. Mijlocașul a fost transformat la Genk în vara anului 2019, pe suma de 4 milioane de euro. A părăsit-o pe campioana Belgiei la scurt timp.

Nemulțumit că la Genk mare parte din timp lustruiește banca de rezerve, Hagi Jr. și-a pregătit plecarea și, chiar dacă în acel timp nu a traversat cea mai bună perioadă din cariera sa, fiul lui Hagi a fost totuși la mare căutare. Jucătorul era dorit atunci de trei echipe importante, două dintre ele fiind din România. FCSB era echipa care îl dorea, dar și CFR Cluj pusese ochii pe el.

La acel moment se zvonea că, în pauza competițională din iarna acelui an, cele două grupări aveau ca plan să-l împrumute pe mijlocașul aflat sub contract cu Genk până în 2024. Rivalele aveau și concurență serioasă fiindcă de serviciile lui Hagi era interesat și un club din Turcia, din prima ligă. Pe de altă parte, alții spuneau că fotbalistul va reveni la Viitorul Constanța.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI