Ce s-a întâmplat când Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit cu Arsenie Boca. Totul a fost ultra secret

de: Stan Nicu
22 10. 2020

S-a aflat ce s-a întâmplat când Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit cu Arsenie Boca. Toată întâmplarea a fost la ultra secret până acum. Chiar și Nicolae Ceaușescu a fost fascinat de darul lui Arsenie Boca. Dictatorul, în mare secret, a cerut o întâlnire cu părintele. I-a pus lui Arsenie Boca o singură întrebare. La scurt timp, Arsenie Boca a fost scos de urgență din încăpere. Răspunsul primit l-a îngrozit pe fostul dictator.

Nicolae Ceușescu a prins frică după ce a stat de vorbă cu Arsenie Boca. Ce i-a spus sfântul părinte fostului dictator

Fascinat de darul clarviziunii cu care era înzestrat Arsenie Boca, Nicoale Ceaușescu, necredincios de felul lui, a cerut să îl cunoască, scrie stiridinlume.ro. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc undeva în anii 1980.  Nicolae Ceaușescu avea o singură întrebare pentru Arsenie Boca, iar răspunsul acestuia l-a îngrozit. De atunci, Nicolae Ceaușescu dezvoltase, pe lângă cultul personalității, și o obsesie pentru moarte.

Nicolae Ceaușescu, în momentul în care l-a avut în față pe Arsenie Boca, i-a cerut un singur lucru. Să îi spună când și cum va muri. Câteva momente mai târziu, dictatorul l-a gonit din fața sa pe Arsenie Boca, refuzând să îl mai vadă vreodată. Arsenie Boca i-a spus exact cum va muri. I-a spus că vor fi omorâți amândoi, atât el, cât și Elena Ceaușescu, în zi de mare sărbătoare. Predicția s-a adeverit.

Arsenie Boca i-a prezis lui Nicolae Ceausescu ca va fi omorat

După întâlnire, Nicolae Ceușescu nu a vrut să mai știe de Arsenie Boca

În anii 80, Părintele Arsenie a fost dus și la Ceaușescu, care l-a întrebat: Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce știi, când am să mor? și Arsenie i-a spus: Într-o zi de mare sărbătoare veți fi omorâți amândoi. Ceaușeștii nu au crezut și i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor și să nu-l mai vadă niciodată”, a povestit nepoata părintelui Arsenie Boca, Zoe Dăian.

De asemenea, se spune că Arsenie Boca ar fi prezis Revoluția din 1989, știind că nu va mai trăi să o vadă cu ochii lui. ”Înainte de a se sfârși zilele, la părintele a fost o verișoară și el i-a spus: Vezi că eu mor și nu va trece mult timp și în România va fi vărsare de sânge”, este scris în volumul ”Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”. Arsenie Boca s-a stins din viață pe 28 noiembrie 1989, cu doar trei săptămâni înainte de izbucnirea evenimentelor ce au dus la executarea soților Ceaușescu, exact cum îi prezisese dictatorului.

Cum o chema pe mama lui Arsenie Boca

Arsenie Boca s-a născut în anul 1910, iar mama lui, Creștina, era casnică, iar tatăl, Iosif, pantofar. Acestea sunt aproape singurele informații cunoscute despre familia celui care a devenit Arsenie Boca.

Când Creștina era însărcinată cu părintele, a fost părăsită de soț, Iosif alegând să plece în America, în căutarea unei vieți mai bune. După ce a născut, Creștina își botează băiatul Zian Vălean, probabil de la „Sânzian”, ziua nașterii Sfântului Ion Botezătorul, sărbătorită pe 24 iunie.

Arsenie Boca a mai avut și o soră

Trei ani mai târziu, în familie se naște și o fetiță, Viorela, dar care, din nefericire, moare după doar câteva luni.

Subsemnatul m-am născut în 1910, septembrie 29, în Vaţa de Sus, județul Hunedoara. Şcoala primară şi liceul în orăşelul Brad, acelaşi judeţ. De pe atunci mi se remarca o anumită înclinaţie spre singurătate şi spre probleme de religie, chiar peste puterile mele de atunci”, spunea Arsenie Boca.