Ce s-a întâmplat azi-noapte la vama Nădlac, de fapt. Mii de români, furioși la maximum

de: Andrei Simion
04 01. 2021

Cozi mari la intrarea în țară, în toate punctele de trecere a frontierei, erau raportate în urmă cu două săptămâni, când românii aflați peste hotare au început să se întoarcă acasă, de sărbători. Cozi mari s-au format și azi-noapte, la vama Nădlac, când oamenii veniți în țară au încercat să revină în străinătate.

Cozi kilometrice azi-noapte la vama Nădlac. Românii se întorc în străinătate

Claxoane, cozi kilometrice și timp de așteptare enorm – era imaginea de ansamblu din punctul de frontieră Petea, Satu Mare, din urmă cu două săptămâni. Mulți români s-au întors în țară cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar care, pentru a-și strânge în brațe rudele și prietenii, au fost nevoiți să aștepte întâi mult în vamă. Nici la la punctul de trecere Nădlac II lucrurile nu au stat diferit. Cu toate că a fost o forfotă de nedescris, iar traficul a fost îngreunat, numărul românilor a fost la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Sărbătorile le petrecem în familie”, spunea un bărbat, într-o intervenție pentru Observator. „Vin din Germania. Am venit pentru familie, normal”, spune un altul.

Haos cu repetiție 

Ieri, episodul s-a repetat. Coloane mari de mașini s-au format duminică la Nădlac II, iar trecerea frontierei s-a făcut cu dificultate, potrivit informațiilor oferite de Poliția Română. Cele mai mari probleme sunt pe sensul de ieșire din țară spre Ungaria. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul rutier pe sensul către Ungaria al Autostrăzii A1 Arad – Nădlac s-a desfășurat dificil, în coloană, la ieșirea din teritoriu.

Pentru a evita ambuteiajele, șoferii care intenționează să se deplaseze către Ungaria sunt sfătuiți să folosească alte puncte de trecere a frontierei, care nu sunt aglomerate. O soluție este punctul de la Vârșand, iar pentru autoturisme este recomandat punctul de la Turnu. Ambele puncte de trecere a frontierei sunt în județul Arad.

„Județul Arad: coloane mari de autovehicule în punctul de trecere a frontierei Nădlac II. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe sensul către Ungaria al Autostrăzii A1 Arad – Nădlac se desfășoară dificil, în coloană, la ieșirea din țară. Pentru a evita ambuteiajele, sfătuim conducătorii auto care intenționează să se deplaseze către Ungaria, să utilizeze alte puncte de trecere a frontierei, care nu sunt aglomerate, respectiv:pentru traficul greu – PTF Vărșand (județul Arad); pentru traficul ușor – PTF Turnu (județul Arad)” – transmite Poliția Română într-o știre.