Ce s-a găsit în mormântul în care a fost îngropată Fecioara Maria. Nimeni nu mai auzise așa ceva

de: Dana Cazacu
11 08. 2020

Fecioara Maria reprezintă un model de sfințenie, smerenie și ascultare față de Dumnezeu, dar și un exemplu de dăruire față de chemarea sa. Este cinstită de oameni într-un mod aparte, având un loc special între sfinți. Nu se cunosc foarte multe despre viața acesteia și cu toate acestea este considerată de Biserică cea mi cunoscută sfântă.

Nimeni nu mai auzise despre ce s-a găsit în mormântul Fecioarei Maria

În scrierile biblice ea apare sub numele de Maria din Nazaret. Nașterea și moartea acesteia nu apar în Biblie, iar Evangheliile amintesc despre ea tangențial.

  • la Buna Vestire
  • la naşterea lui Iisus
  • la aducerea pruncului la templu

În Noul Testament o găsim la Faptele Apostolilor, cap. 1, versetul 14, ultima menţiune a Maicii Domnului unde se spune că, după Înălţarea lui Iisus la Cer, Apostolii stăteau ascunşi de frica iudeilor într-o încăpere de deasupra casei, alături de ei fiind şi „femeile şi cu Maria, mama lui Iisus“.

Despre Fecioara Maria

Ea ar fi fost fiica a doi bătrâni, Ioachim şi Ana, care nu aveau copii. În „Începutul Evangheliei lui Iacob“, se găsesc trei părţi, a câte opt capitole, în care se vorbeşte despre :

  • Ioachim şi Ana, care se rugau mult pentru a avea un copil la bătrâneţe,
  • despre nașterea Mariei, în pofida vârstei înaintate a părinţilor ei,
  • despre închinarea ei lui Dumnezeu prin aducerea la trei ani în templul din Ierusalim, despre scandalul care s-ar fi ivit între iudeii de la templu după ce Maria a devenit adolescentă,
  • despre încredințarea ei lui Iosif, un văduv care trebuia să fie ocrotitorul fecioriei sale şi despre zămislirea minunată,
  • naşterea lui Iisus şi fuga în Egipt.

Femeia sfântă a musulmanilor – Maria

Islamul vorbeşte despre Iisus ca fiul unei fecioare, pe nume Maryam. Coranul o consideră cea mai deosebită femeie şi aminteşte de aşa-numita Maryam în două locuri.

Aceste texte oferă multe informaţii despre Fecioara Maria, arătându-o ca aleasa lui Allah, din care s-a născut Iisus şi care a fost îngrijită la templu de Zaharia. Ea este numită „semnul lui Dumnezeu“, care şi-a păstrat fecioria pentru El.

Trupul ia fost ridicat la cer

În Biblie nu se vorbeşte despre moartea Fecioarei Maria. Tradiţia Bisericii arată că ea a fost ridicată cu trupul la cer. Înconjurată de Apostoli, Fecioara Maria a murit şi a fost îngropată, dar, după ceva timp, mormântul a fost găsit gol.

Acest mormânt a fost identificat în Ierusalim, chiar dacă s-ar presupune că de fapt Maria ar fi murit la Efes, locul unde şi-a petrecut mulţi ani după înălţarea lui Iisus.

Ce s-a găsit în mormântul în care a fost îngropată Fecioara Maria. Nimeni nu mai auzise așa ceva.