Ce s-a ales de Perla Olimpului, după moartea lui Nicolae Ceaușescu. Era bijuteria litoralului în vremea comunismului

Ce-a fost și ce-a ajuns stațiunea Olimp

Stațiunea Olimp se chinuie din răsputeri să recupereze farmecul pierdut. Odată era considerată perla litoralului românesc, un loc exclusivist, rezervat numai protipendadei comuniste sau străinilor cu bani.

Investiția care va păstra fața de altădată a stațiunii, dar va aduce și lucruri noi

Acum, omul de afaceri Mohammad Murad, cel care a achiziționat complexul în urmă cu trei ani, a demarat lucrările de renovare la cele trei hoteluri ale complexului. El speră să-l dea în folosință la începutul sezonului estival al acestui an.

Cine a fost în Olimp astă-vară știe că toată stațiunea e un șantier. Muncitorii lucrează la toate cele trei hoteluri, și pe exterior, și pe interior și la spațiile comune (pasarelele, balustradele, etc…).

Investiția de 40 de milioane de euro e menită să păstreze fața de altădată a stațiunii, dar să o aducă în prezent în ceea ce privește utilitățile. Investitorii se laudă că folosesc cele mai bune materiale și că va păstra compartimentarea de 780 de camere a întregului complex.

Cine investește în stațiunea Olimp
Cine investește în stațiunea Olimp

Destinația primordială a stațiunii vor fi familiile

„Complexul vizează segmentul family. Copiii vor avea la dispoziţie locuri de joacă, piscine, animaţie, teatru. Pentru complex va fi asigurată partea de legume, ca la Mamaia Nord, din fermele noastre. Acum, dezvoltăm în comuna 23 August un proiect de sere de 10.000 mp“ (Leonard Buianu, director Phoenicia)

Investitorul spune că, după restaurarea complexului, se va ocupa și de plajă, atât cât o să poată. Construcțiile din beton au mușcat o bucată din plaja și așa îngustă a stațiunii, așa că împărțirea locurilor pentru șezlonguri va fi destul de tricky.

Ansamblul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere a fost ridicat la începutul anilor ’70. După revoluție, a trecut în posesia Unita Turism, care a lăsat-o în paragină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI