Ce români vor fi obligați să plătească 20.000 de lei. Amenzile se aplică de mâine, 3 aprilie

Ce români vor fi obligați să plătească 20.000 de lei. Amenzile se aplică de mâine, 3 aprilie. Sursa foto: ziare.com

Românii vor fi obligaţi să plătească până la 20.000 de lei amendă în caz că încalcă restricţiile de circulaţie impuse autorităţi, în contextul stării de urgenţă. Măsura a fost luată de către autorităţi pentru a limita răspândirea virusului care a afectat o lume întreagă.

Ce români vor fi obligați să plătească 20.000 de lei. Amenzile se aplică de mâine, 3 aprilie

Amenzile pentru cei care vor încălca restricţiile de circulaţie impuse de autoritîţi în contextul stării de alertă în care România se aflăau cresuct. Amezile variază acum între 2.000 de li şi 20.000 de lei.

Amenzile pentru firmele care încalcă regimul stării de urgență vor plăti amenzi de până la 70.000 de lei. Amenzile mărite întră în vigoare începând cu data de 3 aprilie, la ora 00.00, informează  Grupul pentru Comunicare Strategică.

Ce români vor fi obligați să plătească 20.000 de lei. Amenzile se aplică de mâine, 3 aprilie
Ce români vor fi obligați să plătească 20.000 de lei. Amenzile se aplică de mâine, 3 aprilie. Sursa foto: servuscluj.ro

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au avut valori iniţiale între 100 şi 5.000 de lei.

Amenda pentru persoanele juridice poate ajunge la 70.000 de lei

De asemenea, amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până în prezent, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru firme rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei, potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică.

Sancţiuni complementare pentru cei care sunt prinşi în neregulă

De asemenea, au fost introduse şi alte sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă ordonanţele militare. Astfel, cei care nu respectă legea li se vor confisca şi bunurile destinate, folosite sau rezultate din contravenţie. De asemenea, odată amednată persoana respectivă îi poate fi interzis accesul la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate.

O altă pedeapsă cre vine odată cu amenda poate fi suspendarea temporară a activităţii pentru care s-a dat amenda. Alte măsuri complementare ar putea fi desfiinţarea unor lucrări sau refacerea unor amenajări, mai arată Grupul pentru Comunicare Strategică. Peste 35.000 de români au fost amendaţi pentru că nu au respectat restricţiile de circulaţie impuse pentru limitarea răspândirii virusului ucigaş în ţara noastră. Săptâmâna trecută, valoarea amenzilor se ridica la 10 milioane de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI