Ce rețetă are Mirela Vaida pentru cozonac. Secretul vedetei de la Acces Direct pentru un preparat delicios
Paștele se apropie cu pași repezi, iar toate gospodinele sunt în căutare de rețete care mai de care mai speciale pentru sărbătoarea cea mai importantă pentru creștinii de peste tot din lume. Mirela Vaida vine cu cantitățile exacte și pașii perfecți pentru un cozonac moldovenesc delicios. Care este secretul vedetei pentru un preparat care să îi surprindă pe invitații tăi în Ziua Sfântă? Toți ar trebui să îl pregătească așa!
Rețeta Mirelei Vaida pentru cozonac: ce secret are?
Mirela Vaida este una din cele mai iubite și apreciate prezentatoare TV pentru faptul că este transparentă și vocală. Aceasta este vedetă de televiziune, cântăreață, actriță, mamă, soție, dar și o gospodină desăvârșită.
Sărbătorile pascale bat la ușă, moment oportun să se ocupe de bucatele care se vor pune pe masă în Ziua Sfântă. Blondina a postat o rețetă pentru cozonac moldovenesc pe pagina sa de YouTube.
Un detaliu pe care poate multe persoane nu îl știu este folosirea apei minerale. Aceasta ajută ca aluatul să fie aerat și pufos. De ce mai ai nevoie?
- Ingrediente
2 kg de făină albă tip “000”
sare
zahăr
drojdie umedă sau uscată, care se dizolvă în lapte călduț
un pic de unt gras şi smântână grasă
o lămâie dată pe răzătoare
esenţe
7-8 ouă
lapte cald
apă minerală
- Pentru umplutură:
rahat tăiat cubuleţe, dat prin zahar pudră
1 kg de miez de nucă
zahăr
cacao
lapte
esenţe (de rom, lămâie și portocală)
stafide
Mod de preparare
„Într-un vas în care am pus făina de grâu, presar sare, zahăr, drojdia dizolvată în laptele cald și începem să amestecam. Nu vă gândiți că trebuie să respectați un anume gramaj, ci puteți pune după ochi.
După ce ați făcut aces amestec, adăugați unt, câteva linguri de smântână și între patru și șase ouă la un kilogram de făină. Apoi adaug, pe rând, 6 gălbenuşuri şi amestecăm.
Mai pun şi pun lapte, să se omogenizeze.Pun coaja de lămâie rasă şi amestecăm bine. Adaug un pic de esenţă de rom, portocală şi lămâie. Începem să omogenizăm, mai punem puţin lapte şi apă minerală, pentru a afâna acest aluat. Deja încep să frământ coca.
Este galben de la gălbenuşurile de ouă, aşa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaşte şi vede, pentru că aşa se trebuie să arate un cozonac. O să-l las aluatul la dospit vreo oră, acoperit”, a spus ea în video.