Ce puneau bunicile în compoziția de găluște. Așa nu vei mai da gres niciodată, vor ieși mari și pufoase
Românii au foarte multe preparate tradiționale cu care se pot mândri. Printre ele se numără și găluștele de griș pentru supă, un preparat reconfortant și plin de savoare. Însă, secretul unei rețete autentice și reușite este știut doar de către bunici. Află care este secretul unor găluște ca în copilărie.
Rețeta secretă de găluște
Supele se află pe lista preparatelor preferate de către români. Foarte multe gospodine optează pentru gătirea unei supe de pui. Pentru un plus de savoare, foarte multe preferă să aduage și găluște de griș. Foarte mulți oameni întâmpină greutăți în a le pregăti. Însă, dacă urmezi următoarea rețetă nu ai cum să dai greș. Pentru prepararea găluștelor ai nevoie de:
- 2 ouă întregi, medii de aproximativ 100 grame
- 100 grame griș
- un praf de sare
Primul pas pentru preparea găluștelor constă în amestecarea celor două ouă. După ce te asiguri că bați bine ouălele cu furculița, începi să adaugi treptat griș. Următorul pas constă în condimentarea compoziției. Puteți folosi sare sau alte condimente.
După ce condimentezi compoziția, o lași la hidratat timp de zece minute. Vei observa cum compoziția de griș va deveni mai densă. Secretul unor găluște pufoase constă în lingura pe care o folosești. Ai grijă să o înmoi înainte în apă fierbinte. Cantitatea de compoziție va fi cât o jumătate, de lingură, pe lung, sau după gustul tău. Trebuie să ții cont că găluștele se vor dubla la fierbere.
Când supa e aproape gata, poți pune găluștele. Acestea se vor fierbe alături de legume, timp de 10 minute. Când vor fi gata, se vor ridica la suprafața supei. După ce ai închis focul, lasă deoparte supa cu găluște pentru 15 minute, înainte de a servi.
Secretul unor găluște delicioase
Pentru obținerea unor găluște pufoase trebuie să avem grijă la cantități. Bucătarii profesioniști recomandă ca și cantitatea de griș folosită să fie egală cu cea a oului, cântărit cu tot cu coajă.
Și hidratarea are un rol important. Nu pune găluștele la fiert imediat ce ai preparat compoziția. Riscul este ca fie găluștele să fie tari, fie să se disperseze în supă. De asemenea, trebuie să pui găluștele în supă la sfârșitul preparării, după ce au fiert celelalte ingrediente. Ca găluștele să-și păstreze forma este necesar ca, atunci când se ridic la suprafață să le stropești cu apă rece.
Nu este indicat să folosești în preparea găluștelor praf de copt sau bicarbonat. De asemenea, evită să folosești pentru prepararea mâncărurilor, produse tip vegeta. Acest condiment are un conținut ridicat de sare, aditivi sintetici și alte chimicale.