Ce pune Radu Anton Roman în mici. Ingredientul care îi face pufoși și le dă cel mai bun gust
Micii se numără printre felurile de mâncare preferate ale românilor. Uneori, aceștia preferă să îi prepare chiar ei. Pentru a nu da greș, puteți apela la rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Ce obișnuia acesta să pună în mici pentru a ieși delicioși?
Rețeta de mici secretă
În anul 2005, renumitul bucătar Radu Anton s-a stins din viață. Însă, românii încă obișnuiesc să prepare anumite feluri de mâncare după rețetele sale. Printre acestea se numără și micii. Renumitul gastronom folosea un ingredient special.
Citește și: Cât se țin micii pe grătar. Secretul ca să iasă suculenți și gustoși
Secretul celor mai buni mici
Este vorba, mai exact, de oasele se vită. Acesta pot oferi preparatului o aromă specială. Pe lângă oase de vită, veți mai avea nevoie de:
- 1 kg ceafă de viţel (mânzat)
- 500 g ceafă de porc
- 250 g pulpă de miel
- 2-3 oase mari de vită
- 1 lingură sare
- piper (după gust)
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mijlociu
- 1 căpâţână usturoi
- 1 ardei iute
- 1 legătură cimbru
- 1 linguriţă bicarbonat
- condimente: ienibahar, rozmarin, chimen
Citește și: Cât bicarbonat se pune în carnea de mici. Așa vor fi mai gustoși, sfatul experților
Mod de preparare
Primul pas constă în tocarea cărnii mărunt. După ce aceasta este tocată, puteți să adăugați sarea, piperul, bicarbonatul, mirodeniile, ardeiul iute şi usturoiul tocate mărunt, cimbrul măcinat praf.
Cât timp preparați carnea, puteți pune oasele de vită la fiert împreună cu legumele. Când aceasta a fiert, puteți să o strecurați și să o răciți. Ulterior, supa se adaugă peste carne. Este recomandat să lăsați amestecul la frigider pentru câteva ore.
După câteva ore, puteți scoate carnea de la frigider și puteți să rotunjiți micii în mână. Pentru a obține forma dorită, este necesar să udați mâna cu apă. Când ați dat o formă la toți micii, puteți să îi puneți pe grătarul încins. Medicii ne sfătuiesc să avem grijă la cantitatea de mici mâncată.
Medicul specialist în nutriție și diabet, Simona Carniciu, atrage atenția asupra unui ingredient pe care-l conțin aceștia. Este vorba despre sare. Din acest motiv, este important să consumăm doar patru mici pe zi.
„Marea problemă a micilor este cantitatea semnificativă de sare. Ideal ar fi să nu depăşim 4 mici pe zi”, a afirmat medicul.
Ultimele date arată că, în medie, un român consumă 40 de mici pe an. Însă, uneori, românii tind să facă exces și să consume mai mult decât trebuie
Citește și: Reţeta micilor de la Deduleşti. Ingredientul secret care îi face atât de buni, sunt perfecţi pentru 1 Mai