Ce pun mexicanii în cafea pentru un gust special. Aşa o vei bea în fiecare dimineaţă de acum
Află ce pun mexicanii în cafea pentru a-i da un gust special. Știm prea bine că atunci când vorbim despre celebra licoare neagră, există o multitudine de soiuri și de moduri de preparare, rețetele putând fi personalizate după bunul plac.
Ce pun mexicanii în cafea
Dacă te pregătești să ai musafiri și printre ei se numără și iubitori de cafea, îi poți surprinde cu o rețetă cu totul specială. Aromată, revigorantă, va fi un răsfăț pentru papilele gustative.
Pentru a pregăti în jur de șase cești de cafea făcută în stil mexican, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- 60 de grame de cafea măcinată
- 50 de grame de zahăr brun de trestie
- un băț de scorțișoară
- cinci cuișoare
- o portocală
- un litru de apă
Te-ar putea interesa și: Programul de mese pe care îl are un dietetician celebru. La ce ore mănâncă în fiecare zi
Mod de preparare
Mexicanii au o rețetă aparte, secretul cafelei, pentru ei, este combinația fabuloasă de arome și condimente pe care o adaugă în fiecare ceașcă.
Primul pas este să radem coaja de la o jumătate de portocală. Se toarnă apoi un litru de apă într-un vas adânc, se adaugă toată cantitatea de zahăr, coajă de portocală, cuișoarele și bățul de scorțișoară. Amestecul se pune pe aragaz, la foc mic, și se lasă timp de cinci minute.
După acest interval, se adaugă și cele 60 de grame de cafea măcinată și se lasă să fiarbă din nou. După ce oprim focul, luăm vasul de pe aragaz și îl lăsăm la răcit, acoperit, în jur de cinci minute.
După ce trec cele cinci minute, este gata să fie turnată în cești și savurată, până la ultima picătură!
Efecte neașteptate ale consumului excesiv de cafea
Un studiu publicat recent în revista de specialitate New England Journal of Medicine” a dezvăluit ce se întâmplă cu inima noastră când bem cafea.
La studiu au participat voluntari cu vârste mai mici de 40 de ani, care s-au lăsat urmăriți timp de două săptămâni, timp în care au băut mai mult de o ceașcă pe zi.
Oamenii de știință susțin că licoarea neagră, consumată în exces, poate duce la apariția unei afecțiuni cardiace: fibriația atrială. Specialiștii au descoperit și dovezi ale unui alt tip de bătăi neregulate ale inimii, care provin din camerele inferioare ale organului, ce poartă denumirea de contracții ventriculare premature. Voluntarii care au participat la studiu au avut manifestări ușoare.
Mai multe detalii, aici: Ce se întâmplă cu inima ta când bei cafea. Experimentul care schimbă tot ce ştiai, specialiştii nu aduc veşti bune