Ce pun italiencele în sosul de roşii la borcan pentru a ieşi delicios. Aşa procedează de sute de ani
Sosul de roșii este una dintre cele mai rapide și mai gustoase rețete din bucătăria italiană, un preparat care se folosește la o mulțime de feluri de mâncare. Dacă și tu ești un fan al pastelor cu sos, ei bine, ar trebui să știi cum se prepară acesta. Iată cum fac gospodinele iscusite de sute de ani.
Sos de roșii: rețeta italiană
Sosul de roșii proaspete este unul dintre marii clasici ai bucătăriei italiene, una dintre rețetele de vară prin excelență, perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă, ușoară, hrănitoare și delicioasă!
Chiar dacă vorbim despre sosul proaspăt de roșii și, prin urmare, despre unul dintre cele mai simple preparate, fără îndoială, dintre sosurile pentru asezonarea pastelor, este totuși important să cunoști câteva reguli atunci când îl prepari, pentru a pune pe masă celor dragi o farfurie pe cinste.
Trucuri pentru a face rețeta perfectă
Pentru a face un sos de roșii gustos, primul lucru la care trebuie să fii atent este alegerea roșiilor. Nu toate sunt ideale pentru a face acest sos, astfel că indicat ar fi să le alegi pe cele bine coapte și ușor alungite. Au mai multă pulpă și sunt extrem de gustoase. Iată, în continuare, cum să procedezi.
Ingrediente
- roșii
- sare
- zahăr
Citește și: Nu arunca roșiile care s-au înmuiat. Cât de utile sunt, de fapt
Mod de preparare
Pentru început, se iau roșiile și se spală bine, după care se curăță de codițe. În continuare, acestea se pun într-un vas mare cu apă fierbinte și se lasă circa 30-40 de minute, timp în care pielea de pe ele ar trebui să înceapă să pocnească.
Se scot din bol și se curăță de toată coaja care o au pe ele, cât mai repede posibil. Mai apoi, se pun într-un blender și se pasează până se obține sucul propriu-zis, peste care se adaugă sare (o lingură la un kilogram de roșii) și zahăr (o lingură la două kilograme de roșii). Se amestecă bine, până când ingredientele se topesc.
În continuare, sosul se trece printr-o strecurătoare specială, pentru a se îndepărta toate semințele și eventualele coji rămase, după care se pune sosul în sticle și se pun la fier la bain-marie preț de aproximativ o oră.
Când sunt gata, se lasă la răcit, după care se pot depozita în cămară, la loc răcoros, ferit de razele directe ale soarelui.
Spor în bucătărie și poftă bună!
Citește și: Pontul Ginei Bradea pentru cel mai bun bulion de roșii. E păstrat la țară, din generații în generații