10 aug. 2023 | 16:54

Ce pun bulgăroaicele în castraveţii în oţet pentru un gust special. De asta ies aşa buni, de fapt

Diverse
Ce pun bulgăroaicele în castraveţii în oţet pentru un gust special. De asta ies aşa buni, de fapt
Ce pun bulgăroaicele în castraveţii în oţet pentru un gust special

S-a dat startul pregătirilor pentru lunile de iarnă, iar din listele de preparate pe care gospodinele le vor pune pe rafturile din cămară nu au cum să lipsească regii murăturilor. Dacă vrei să modifici puțin rețeta tradițională pentru un rezultat delicios, trebuie să urmezi un truc cât se poate de simplu. Află, din rândurile de mai jos, ce pun bulgăroaicele în castraveții în oțet pentru un gust special.

Inspirație de la vecini pentru murături delicioase

Pentru cele mai multe gospodine de la noi din țară, ultima lună a verii marchează debutul sezonului pregătirilor pentru lunile de iarnă.

În timp ce unele își fac listele de cumpărături, altele încep deja să facă gem, dulceață, compot, zacuscă, bulion de roșii și nelipsitele murături – produse pe care le vor ține pe rafturile din cămară și de care se vor putea bucura și iarna.

De departe, vedetele momentului sunt murăturile, castraveții fiind în topul preferințelor celor mai mulți români.

Dacă îți dorești să îmbunătățești rețea clasică și să îți încânți familia și musafirii cu un preparat cu o aromă deosebită, te poți inspira de la vecinii de la sud de Dunăre și să adaugi ingredientul pe care bulgăroaicele îl pun în castraveţii în oţet.

Te-ar putea interesa și: La ce să te uiţi când vrei să pui castraveţi la murat. Aşa îţi dai seama că nu se vor înmuia

Ce pun bulgăroaicele în castraveţii în oţet pentru un gust special

Ingrediente castraveți în oțet:

  • zece kilograme de castraveți cornichon mici
  • o jumătate de kilogram de hrean
  • un kilogram de ceapă
  • trei legături de mărar uscat
  • un litru de oțet din vin concentrație 9%
  • patru litri de apă
  • cinci linguri de saregrunjoasă pentru murături
  • 20 de linguri de zahăr
  • o lingură de boabe de piper
  • o lingură de boabe de muștar
  • cinci sau șase foi de dafin
  • șapte sau opt bețe de mărar

Ingredientul ce le va da castraveților murați în oțet un gust deosebit este hreanul. Acesta se curăță bine, se taie în lungime și apoi în sferturi.

Modul de preparare este identic cu cel românesc, însă în fiecare borcan se pun câte trei sau chiar patru segmente de hrean, alături de două flori de mărar uscat, un vârf de linguriță de boabe de muștar și o felie de ceapă, potrivit Bucărătaș.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în borcanul cu castraveţi în oţet pentru un gust special. Va fi ca o salată, nu ai mai mâncat aşa ceva

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”