Ce pui în şniţele pentru un gust desăvârşit. Chef Cătălin Scărlătescu îţi spune secretul lui

de: Sabina Anastasia
12 09. 2022

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră. Iar asta și datorită faptului că oferă întotdeauna unele dintre cele mai bune sfaturi culinare. Juratul de la „Chefi la cuțite” este întotdeauna bucuros să ajute gospodinele românce. Află în rândurile de mai jos ce pui în șnițele pentru un gust desăvârșit, potrivit celebrului bucătar.

Ce pui în şniţele pentru un gust desăvârşit

Când vine vorba despre prepararea șnițelelor, indiferent că le facem din carne de pui, de porc sau de vită, trebuie să ținem cont de un lucru esențial. Anume, sarea este mai mult decât un simplu condiment. Desigur, ne-am obișnuit să adăugăm sare în orice fel de mâncare pe care îl gătim. Ce trebuie să știm, însă, este că acest ingredient oferă o aromă esențială mâncării.

Sarea poate intensifica celelalte arome din mâncare. Face carnea mai suculentă și nu numai. Sarea contribuie și la extragerea sucului bogat în proteine care iese la suprafață în timpul gătitului. Astfel, bucățile de carne preparate în tigaie se prăjesc mai bine.

Pe lângă sare, însă, bucătarul Cătălin Scărlătescu recomandă gospodinelor să treacă bucățile de carne pentru șnițele într-un mix de condimente. Lasă carnea să absoarbă condimentele timp de zece minute, abia apoi gătește-le. Nu lăsa, însă, bucățile de carne condimentate prea mult timp, pentru că vor deveni uscate când le vei prăji.

Trecute prin mix de condimente, șnițelele vor ieși, la final, mai aromate. Vezi în rândurile următoare cum să prepari șnițele, potrivit rețetei celebrului bucătar Cătălin Scărlătescu.

Cum prepară Cătălin Scărlătescu șnițele

Ingrediente:

  • piept de carne de pui/carne de porc/carne de vită;
  • fulgi de porumb;
  • sare, după gust;
  • piper, după gust;
  • ierburi aromatice, în funcție de preferințe și gust (cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, pătrunjel sau mărar);
  • unt.

Mod de preparare:

  1. Se topește untul la flacără mică.
  2. Se pun bucățile de carne într-un bol în care se adaugă untul topit.
  3. Se condimentează cu sare și piper, în funcție de gust și preferințe.
  4. Se adaugă ierburile aromatice.
  5. Se tăvălesc bucățile de piept de pui prin amestecul de fulgi de porumb.
  6. Se pregătește baie de ulei.
  7. Se pun bucățile de piept de pui la trăjit în baia de ulei.

Urmând rețeta de mai sus, vei prepara șnițele crocante la exterior, dar moi la interior. Celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu recomandă gospodinelor să dea neapărat bucățile de carne printr-un mix de condimente, înainte de a le prăji. Acest mix de condimente, așa-zis secret, va oferi o aromă aparte șnițelor, potrivit chef-ului Cătălin Scărlătescu.