Ce pui în piureul de cartofi de post pentru a ieşi la fel de pufos. Ingredientul de care sigur ai uitat complet

de: Ana Chivu
20 11. 2022

Majoritatea românilor respectă postul cel mai important al anului, așa că renunță pentru o perioadă la produsele de origine animală. Cu toate astea, unele gospodine nu știu cu ce să înlocuiască ingredientele din câteva rețete pe care obișnuiesc să le facă des familiei. Află că doamnele cu experiență au câteva trucuri deosebite chiar și pentru un piure de cartofi la fel de pufos și gustos, dar fără unt și lapte în el. Ce trebuie să adaugi în preparat?

Rețetă de piure de post: cu ce să înlocuiești untul și laptele?

Cei mai mulți români credincioși respectă cu strictețe postul. Aceștia și-au pregătit deja cartea specială de bucate care să nu conțină produse de origine animală. Cu toate că pare foarte simplu, unele gospodine nu găsesc soluția pentru câteva rețete simple pe care le preferă pentru cei dragi.

Untul și laptele din piureul de cartofi pot fi înlocuite de alte ingrediente. Nu trebuie să ai mari bătăi de cap în această perioadă pentru că există oricum în magazine nenumărate alimente potrivite pentru post.

Doamnele cu experiență în bucătărie știu că pot să adauge margarină în loc de unt și să pună peste cartofi apa de la fiert în locul laptelui. O regulă importantă este să fierbi foarte bine legumele în acest caz pentru ca preparatul tău să aibă o textură pufoasă, iar mai apoi să treci amestecul printr-o sită de bucătărie pentru mai multă cremozitate.

Cum se taie cartofii pentru piure?

Această garnitură este una din cele mai iubite de oameni din întreaga lume. Cei mai mulți adoră să o combine cu diverse legume la cuptor sau sosuri de roșii. Cu toate astea, doar bucătarii profesioniști știu cum trebuie tăiate corect legumele pentru piure.

Cartofii trebuie să aibă o dimensiune asemănătoare pentru a nu se fierbe în timpi diferiți, iar mai apoi tăiați în patru sau șase în funcție de mărime. Aceștia sunt perfecți pentru piure după ce furculița intră cu ușurință în ei.

Chefii recomandă să condimentezi bine piureul tău și să nu te ferești să adaugi în el ceapă verde tocată mărunt, pătrunjel tocat, bucăți de roșii uscate, ciuperci deshidratate sau boia iute/dulce, sare și piper.

În modul acesta îi vei surprinde pe cei dragi cu o interpretare a preparatului clasic și îi vei face pe invitații tăi să ceară și a doua porție. Această garnitură se servește caldă și de cele mai multe ori alături de un sos.