Ce pui în icrele de fasole pentru un gust desăvârşit. Aşa le fac şi măicuţele la mănăstire în timpul postului
Un preparat gustos, ușor de făcut, ideal pentru perioadele cu restricții alimentare ce preced marile sărbători creștine. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să pui în icrele de fasole pentru un gust desăvârşit. Aşa le fac şi măicuţele la mănăstire în timpul postului.
Ce ingredient nu ar trebui să lipsească din icrele de fasole
Cei care respectă mereu restricțiile alimentare impuse în perioadele de post știu prea bine că una din marile provocări este găsirea unor preparate gustoase care să nu se abată de la reguli.
O variantă cu care nu ai cum să dai greș: icrele de fasole. În doar zece minute, folosind câteva ingrediente simple, vei putea pune pe masă câteva porții din această pastă aperitiv tartinabilă.
Denumirea este una bizară, ce probabil vine de la faptul că seamănă cu salata de icre, având în compoziție ulei, ceapă și lămâie. În același timp, icrele de fasole seamănă la texură mult și cu clasica fasole bătută.
Ingrediente
- o conservă de 400 de grame de fasole albă fiartă în apă cu sare
- o jumătate de ceapă de dimensiuni mici, poate fi albă sau roșie
- 30 de mililitri de ulei – poți folosi ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline
- sare
- zeamă de lămâie – cantitatea variază în funcție de preferințe
Pentru decor, vei mai folosi a doua jumătate de ceapă și una sau două lingurițe de ulei.
Te-ar putea interesa și: Ultima zi în care se face curățenia de Paște. Când trebuie să fie casa gata
Mod de preparare
Ceapa se decojește și se toacă mărunt. Într-un bol, se pun boabele de fasole și se mixează cu un blender de mână, până se obține o pastă cremoasă. Peste ea se pun uleiul, un praf de sare și zeama de lămâie – este ingredientul ce nu ar trebui să lipsească din acest preparat, este cel care îi va da un gust desăvârșit.
Folosit o lingură, se amestecă totul până la omogenizare. Ceapa tocată se adaugă ultima și se amestecă din nou.
Icrele de fasole se mută într-un recipient cu capac și se lasă în frigider cel puțin două ore, potrivit Savori Urbane. După acest interval, se decorează cu restul de ceapă și câteva picături de lămâie și este gata de servire.
Te-ar putea interesa și: Cum faci cele mai bune urzici de post. Aşa ies pufoase şi legate