Ce pui în ciorba de pui pentru un gust desăvârşit. Ingredientul care schimbă tot, doar aşa o vei face de acum

de: Ana Chivu
17 08. 2022

O ciorbă de pui bună este visul oricărui om care a terminat o tură grea la muncă sau care are o zi în care nu se simte prea bine. Există un ingredient care o face spectaculoasă, dar acesta trebuie să fie de calitate. Cu siguranță cele mai bune gospodine știu deja acest truc. Nu trebuie să uiți de verdețuri și de o carne de țară dacă vrei ca ciorba ta să fie magnifică. Oaspeții vor cere cu siguranță și a doua porție. Ce trebuie neapărat să pui în ea?

Rețetă ciorbă de pui: ce ingredient nu trebuie să lipsească?

Cine nu iubește ciorba de pui? Aceasta este preferata multora indiferent de sezon sau de zi. Un prânz de nota 10 se termină de cele mai multe ori cu o astfel de zeamă.

De asemenea, ea este prima la care se gândesc cei mai mulți atunci când termină o zi grea la muncă sau se simt rău. Ciorba de pui făcută de o gospodină iscusită cu siguranță îți va șterge toate relele din minte.  Majoritatea preferă să o mănânce la prânz, dar poate fi consumată și la o cină târzie.

Un ingredient care nu trebuie să îți lipsească este smântâna cât mai grasă. În felul acesta poți să dregi zeama sau să pui sosul alb lângă, iar fiecare se servește atât cât poftește.

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (aripi sau pulpe cu spate);
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • 1 rădăcina de pătrunjel;
  • 50 g rădăcina de țelină;
  • 3 cartofi;
  • ½ ardei gras roșu;
  • 150 ml bulion;
  • 1 ou;
  • 1 roșie coaptă decojita;
  • 3 fire leuștean;
  • ½ l de borș sau 3 linguri de zeamă de lămâie;
  • 5 linguri ulei;
  • sare.

Mod de preparare

Spală și curăță legumele: morcov, țelină, pătrunjel. Taie totul cubulețe și dă legumele pe răzătoare în funcție de felul în care preferi. Ceapa și ardeiul se toacă mărunt și se călesc alături de restul legumelor aproximativ 10 minute până se înmoaie. Carnea se spală bine în apă rece și se adaugă într-o oală cu 1.5 l de apă rece.

Lasă ingredientele la fiert pentru 15-20 de minute și după începe spumarea. Adaugă sare și continuă fierberea de 45 de minute. Bate un ou și toarnă fir cu fir zdrențele peste supă.

Ultimul pas este să acrești ciorba cu borș sau zeamă de legume după gust. Oprește aragazul după ce ai pus borșul și pune leuștean tocat mărunt peste ciorbă. Lasă măcar cinci minute să se odihnească și după ești gata să o pui în farfurii. Se servește cu pâine de casă.