Ce probleme grave avea Diego Maradona. Oare ele au dus la moartea lui?

Diego Maradona a murit. Problemele sale de sănătate

Veste tragică în lumea fotbalului mondial. Diego Armando Maradona a murit în această seară, în urma unui stop cardiac. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze.

Ce probleme grave avea Diego Maradona

De altfel, spaniolii de la Marca i-au dedicat un întreg articol lui Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Este bine cunoscut faptul că argentinianul avea o viață extrasportivă destul de ”agitată”.

Printre altele, Maradona a vorbit și despre consumul de cocaină. ”Am luat droguri o parte din cariera mea, dar niciodată nu le-am folosit pentru a mă stimula. Cei care spun că poți fi stimulat de cocaină nu știu nimic. Dacă iei cocaină ca să joci fotbal, nu poți juca. Cocaina nu te ajută pe gazon”, a spus Maradona, citat de spaniolii de la Marca.

”Am fost dependent de droguri, sunt dependent de droguri și voi fi. Pentru că dependentul de droguri nu este iertat pentru nimic”, este o altă declarație a lui Maradona.

Maradona a vorbit și despre pandemie

Diego Maradona se arătase extrem de îngrijorat de efectele pandemiei cu coronavirus din Italia, ţara pe care o consideră ca pe o a doua lui patrie. De aceea, acesta a transmis și un mesaj de solidaritate.

„Am locuit 7 ani la Napoli. Am familie acolo, prieteni, oameni care mă iubesc şi pe care îi iubesc. Italia face parte din viaţa mea şi vreau să transmit un mesaj de susţinere. Măbucur că toată lumea a realizat că trebuie să stea în casă, sper ca şi Argentina să ia măsuri la timp.

Unii tratează în glumă situaţia, dar aici până în urmă cu câteva zile nimeni nu pomenea de pandemie, de coronavirus. Toată lumea se pupa, stadioanele erau pline. Acum, sperăm să trecem cu bine de această criză. Este greu să educi o ţară întreagă în 15 minute. Totul se rezolvă cu educaţie, disciplină şi respect. Noroc tuturor!,” a fost mesajul unuia din cei mai mari fotbalişti din toate timpurile.

Amintim că la începutul acestei luni Diego Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cadrul unei conferinţe de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI