Ce poți să faci dacă te doare capul. Cum scapi de durere fără medicamente

de: Ioana Bucur
25 09. 2020

Durerile frecvente de cap sunt rezultatul unui stil de viață dezordonat. Programul prelungit la muncă, alimentația nesănătoasă, somnul neregulat și stresul sunt principalele cauze ale apariției durerii. Chiar dacă cel mai la îndemână remediu sunt pastilele, există și soluții naturale.  Iată ce poți să faci dacă te doare capul și vrei să scapi de durere fără medicamente!

Ce poți să faci dacă te doare capul. Cele mai bune remedii, fără medicamente!

În cazul în care durerea de cap este cauzată de stres sau de orele petrecute la birou în fața calculatorului, cel mai bun tratament fără medicamente este mișcarea în aer liber. Doar câteva minute de relaxare pot face minuni pentru sănătate. Un alt mod de a scăpa de durere sunt compresele reci. Te vei simți revigorat imediat! O compresă rece aplicată pe tâmple, frunte și pe ceafă va ajuta la relaxarea musculaturii și te va scăpa de durere.

Un masaj la nivelul scalpului se poate dovedi la fel de eficient ca medicamentele analgezice. Nici măcar nu trebuie să fii vreun expert în domeniu! Tot ce trebuie să faci este să masezi ușor zona dureroasă folosind degetul mare. Dacă nu ai răbdare să îți faci masaj, un pui de somn poate face minuni. Alege o cameră întunecoasă și liniștită și stai liniștit măcar o oră și jumătate.

Cum scapi de durerea de cap fără medicamente? Remedii naturiste ce te scapă de durere

Remediile naturiste se folosesc mai mult pentru prevenirea apariției durerii de cap. În cazul persoanelor cu probleme de circulație, ginko biloba este cel mai frecvent recomandat de specialiști. Dacă durerea de cap apare pe find nervos, cel mai potrivit tratament naturist este roinița. Aceasta se comportă ca un tonic cerebral. Este indicată în cazul durerii de cap asociată cu febră și vărsături. Este recomandată mai ales în cazul copiilor.

Ce poți să faci dacă te doare capul. Cum scapi de durere fără medicamente

O altă cauză frecventă a apariției durerii de cap este sinuzita. Pentru a le trata fără medicamente, pregătiți o pastă de ghimbir pe care să o aplicați pe frunte în locul dureros. Evitați contactul direct cu pielea! Înainte de a aplica amestecul de ghimbir, ungeți fruntea cu cremă de gălbenele. Ghimbirul este şi un bun încălzitor şi un bun antiinflamator şi mai ales în cefalee funcţionează foarte bine.

Lavanda, tratamentul neconvențional al durerii de cap

În cazul celor care se luptă des cu migrenele, lavanda poate fi folosită ca tratament preventiv. O linguriță de pulbere, lăsată să se topească sub limbă, poate ține durerea de cap la distanță.

Atenție! Dacă durerile apar des și sunt foarte intense, trebuie să vă adresați cât mai repede unui specialist. Medicii spun că pot reprezenta un semnal de alarmă pentru alte afecțiuni.

„Durerile de cap care se situează constant la nivelul ochilor şi uşor către frunte, către tâmple sunt dureri care însoţesc afecţiunile biliare”, explică Cristina Bălănescu, medic primar de medicină general, citată de Digi24.