14 mai 2024 | 13:27

Ce poți face în Napoli într-un city-break de trei zile. Atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi

Utile
Ce poți face în Napoli într-un city-break de trei zile. Atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi
Ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile

Napoli este un oraș plin de viață și de istorie. Cu o bogată moștenire culturală și o gamă largă de atracții turistice, acest oraș din Italia poate fi destinația perfectă pentru o scurtă escapadă. Popularitatea acestei zone crește pe zi ce trece, așa că mulți turiști aleg să viziteze orașul din regiunea Campania. Iată ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile.

Ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile

Sunt nenumărate atracțiile turistice pe care le poți descoperi în Napoli. Orașul este plin de viață și oferă o gamă largă de experiențe culturale și istorice. Sunt foarte multe lucruri de făcut aici, așa că nu îți ajung câteva zile pentru a vizita fiecare colțișor. Cu toate acestea, trei zile îți vor ajunge pentru a-i prinde gustul. Așadar, iată ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile.

Prima zi, explorarea Centrului Istoric 

Nu poți vizita Napoli fără să explorezi centrul istoric al orașului. Napoli are un centru istoric vibrant, plin de străzi înguste, piețe animate și clădiri istorice. Așadar, dacă ai decis să te bucuri de un city break în ”capitala sudică a Italiei”, nu ezita să te plimbi prin Piazza del Plebiscito sau să vizitezi Palatul Regal și Galeria Umberto I.

Castel Nuovo, acest castel medieval impunător, este un simbol al orașului. Așadar, dacă ajungi la Napoli, poți face și o plimbare aici, explorând expozițiile de artă și istorie din interior. De asemenea, poți vizita Muzeul Național de artă Capodimonte și catacombele San Gennaro.

Evident, nu poți să treci pe la Napoli fără să încerci o pizza autentică napolitană. Există multe pizzerii aliniate pe Via dei Tribunali, așa că ai de unde alege.

Vezi și: Top 10 cele mai nesigure orașe din Europa

Ziua a doua, priveliști superbe 

Poți începe cea de-a doua zi cu o vizită la Muzeul Arheologic Național. Aici poți admira o colecție impresionantă de artefacte din Italia antică, inclusiv obiecte de la Pompei și Herculanum. Cu siguranță vei rămâne plăcut impresionat.

Binevenită este și o promenadă lungă. Lungomare di Napoli oferă o priveliște superbă asupra Golfului Napoli și a Muntelui Vezuviu. Așadar, fă o plimbare relaxantă, iar apoi, pentru a lua o pauză și a admira liniștit peisajul, poți să poposești la una din terasele de pe faleză.

Dacă îți rămâne timp, o scurtă călătorie pe insula Capri nu strică. Așadar, ia unul dintre feriboturile care navighează către pitoreasca insulă și bucură-te de nenumăratele atracții turistice din zonă! Printre altele, poți vizita și celebra Grotă Albastră.

Ziua a treia – Excursie la Pompei

Nu este admis să vizitezi Napoli și să nu treci pe la situl arheologic de la Pompei. Acesta se află în imediata apropiere a orașului și merită cu siguranță să-l vezi. Poți explora ruinele orașului roman, acestea conservate în mod remarcabil după erupția vulcanului Vezuviu, în anul 79 d.Hr. O vizită aici durează cam 2 – 3 ore, însă este recomandat să fie făcută în compania unui ghid turistic.

Ajuns aici, nu trebuie să ratezi Muntele Vezuviu. În antichitate, acest vulcan activ era considerat un moc al zeilor și al creaturilor misterioase. Din vârful muntelui ai o priveliște extraordinară asupra orașului.

În ultima zi de city break poți vizita și Catedrala din Napoli, o capodoperă arhitectonică care găzduiește sângele Sfântului Gennaro, patronul spiritual al orașului. În timpul care ți-a mai rămas, poți să faci o sesiune de shopping în cartierele comerciale ale orașului sau să încerci diferite delicatese din gastronomia napolitană.

Așadar, iată că ai aflat ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile. Acestea sunt doar câteva dintre nenumăratele variante pe care le ai la dispoziție pentru a-ți umple timpul, dacă ajungi în acest minunat oraș italian.

Află și: Secretul italienilor pentru cea mai gustoasă lasagna

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Telefoanele care emit cele mai multe radiații. Lista neagră
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță, nuntă în secret? O dragoste costisitoare
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Anunț pentru cei cu telefoane mobile. Schimbare radicală la WhatsApp. Nu va mai funcționa
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro