Ce poți face din aluatul foitaj cu drojdie, de fapt. 7 trucuri utile pentru masa de Paște

Ce poți face din aluatul foitaj cu drojdie, de fapt. 7 trucuri utile pentru masa de Paște
7 trucuri pentru a folosi foitajul cu drojdie pentru masa de Paște

Foitajul este un produs de patiserie versatil, din care se pot compune felurite preparate culinare. Are o compoziție simplă, de făină, ou și grăsime, iar frăgezimea și stratificarea sa asigură un produs fabulos, fie ce umplutură ar avea. Este ales cu precădere în perioadele de sărbătoare, oriunde ar fi ele în lume, și gătit în fel și chip. Întors, rulat, tăiat, umplut sau simplu, cu chimen sau susan, foitajul este o alegere perfectă pentru mesele festive, iar cum acum Paștele domnește, mai cu seamă. 7 trucuri prin care poți face spectacol pentru oaspeții tăi în această perioadă.

7 trucuri utile pentru masa de Paște. Idei pentru a prepara foitajul în fel și chip

  1. Taie foaia de aluat în jumătate, iar pe una dintre bucăți fă incizii pe ambele părți. Ai grijă să păstrezi mijlocul întreg, pentru că acolo trebuie să adaugi umplutura. Împletește suprapunând aluatul și unge-l cu ou și lapte. Coace deliciile timp de 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.
  2. Taie foitajul în jumătate, iar una dintre bucăți tai-o fâșii. Ia cele două fâșii și lipește-le capetele, astfel încât să ai o bucată de aluat lungă. Înfășoară fâșia în jurul unei bucăți de staniol, unge-o cu un amestec de ou și lapte și coace-o precum în exemplul de mai sus.
  3. Taie aluatul în patru pătrate, apoi în triunghi. Fă câteva incizii pe suprafața triunghiului și adaugă în mijloc compoziția. Acoperă capetele, lipește marginea cu dinții unei furculițe și unge cu ou și lapte.
  4. Taie aluatul în patru pătrate și îndoaie-le așa încât să obții un triunghi dublu. Fă incizii în laterale și desfă pătratul. Suprapune capetele, iar în final trebuie să obții un coșuleț, pe care să îl umpli cu gem, să-l dai cu ou și să-l bagi la cuptor.
  5. Taie aluatul în patru pătrate, fă incizii de la vârfuri spre mijloc, dar nu până la final. Îndoaie capetele spre mijloc și în acest fel obții o floare. Presează cu baza unui pahar mic mijlocul acesteia. Adaugă acolo umplutură, unge cu ou și lapte și bagă la cuptor.
  6. Întinde aluatul și taie cu un pahar cu gura rotundă trei cercuri. Presează cu dinții unei furculițe pe margini și ai grijă să păstrezi intact mijlocul. Taie cercurile în jumătate și suprapune petalele. Lipește fâșia de petale cu furculița, adaugă o vișină și rulează precum o floare. Desfă-le și fixează baza cu un șnur de aluat. Unge deliciile cu ou și lapte și lasă-le la cuptor pentru 20-25 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.
  7. Taie foitajul în patru pătrate, unge marginea lor cu un ou, așază în mijloc o jumătate de măr sau ce alt fruct preferi. Întinde al doilea pătrat și fă incizii mici pe toată suprafața sa. Acoperă mărul cu plasa de aluat creată, apoi lipește marginile. Unge totul cu un amestec de ou și lapte și lasă la cuptor pentru maximum 30 de minute.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI