Ce poți face cu un tocător uzat. Acum nu mai trebuie să le arunci la gunoi! VIDEO

de: Ștefan R. Apostol
01 06. 2022

Toată lumea are în casă celebrul tocător de lemn, sau fund de lemn, cum i se mai spune. Ca orice obiect casnic, în timp, și tocătorul nostru se uzează. Dar, conform unei bloggerițe, nu este cazul să scăpăm de el, nu încă. Invitată recent la „Dimineața cu Noi”, la Kanal D, Elena Santos a exemplificat ce se poate face cu un tocător de lemn uzat.

Banalul tocător de lemn din bucătărie, poate deveni obiect de design

De cele mai multe ori, în bucătăriee, fiecare gospodină folosește banalul tocător. Fie pentru a-și tăia legumele, sau alte alimente, gospodinele nu-și fac treaba fără a avea un tocător. Dar, după cum spune și Elena Santos, tocătorul dacă îl spălăm mai des, și-l mai băgăm și în mașina de spălat vase, banalul tocător ajunge să se corodeze.

În acest caz, sfatul bloggerului Elena Santos, este să-l reintepretăm. Poate deveni suport pentru carte sau chiar tabletă, dcă vă e puțin lene să țineți cartea sau tableta în mână.

Elena Santos, în cadrul emisiunii matinale de la Kanal D, a prezentat și care ar fi lucrurile neesare pentru a trece la reinterpretarea banalului tocător de lemn.

Cum facem un suport de carte din tocător

Cum era de înțeles, vom avea nevoie de un tocător uzat, un creion, de o ruletă pentru a măsura dimensiunea șipcii care se va monta pe fața tocătorului. Vom mai avea nevoie de un ciocan, de preferință electric, fiind folosit la montarea elementelor neesare pentru a da o altă față ustensilei noastre din bucătărie.

Mai este nevoie de alte elemente, tot din lemn, cum ar fi partea de suport de pe spatele viitorului suport de carte, care poate fi tăiat dintr-o bucată de scândură, ceva mai groasă.

Pentru lipire se va folosi un pistol cu silicon pentru elementul de pe față, cel care va susține cartea, sau tableta. Elena Santos recomandă ca acest lucru să se  facă, în general, cu lipici pentru lemn, dar cum nu toată lumea se pricepe, se recomandă pistolul cu silicon.

După ce ne-am asigurat că avem toate elementele, ne apucăm să măsurăm distanța pe partea din față a tocătorului, pentru a centra elementul de suport pentru carte.

După ce am stabilit acest lucru, se lipește bucata de lemn la distanța deja măsurată, cu pistolul cu silicon. Ulterior, ca să aibă un design plăcut, bucata de lemn lipită va fi vopistă cu o culoare pe care ne-o alegem, în funcție de preferință.

Umrătorul pas va fi prinderea bucății de scândură pe partea din spate a tocătorului, aici intervenind ciocanul electric, menționat anterior. După ce am făcut și asta, vom folosi o soluție de lac, pe care o vom folosi pe toată suprafața tocătorului, nu de alta, dar dacă tot reintrepretăm, măcar să arate cum trebuie.

Lăsăm la uscat noul element de decor, după care ne putem folosi de el. Acum că aveți toate aceste date, apucați-vă de treabă, mai ales dacă aveți vreun tocător uzat prin bucătărie.