Ce poligoane auto sunt în București. Lista completă

de: Dana Cazacu
16 09. 2022

Ce poligoane auto sunt în București. Lista completă. Orice tânăr visează să urmeze cursurile unei școli de șoferi, după care să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere. Acest lucru este posibil începând cu vârsta de 18 ani.  Candidații nu vor mai avea emoții așa mari la examenul practic, dacă vor exersa diverse manevre, într-un poligon auto. Legislația rutieră în vigoare acceptă acest loc. Astfel de locuri de antrenament se află în toate orașele importante din țară. Iată așadar ce poligoane auto sunt în București, precum și care este lista completă a acestora.

Ce poligoane auto sunt în București

Cei care sunt înscriși la școala de șoferi și vor să mai scape de emoțiile examenului pentru obținerea permisului auto pot să se antreneze pe poligoanele auto. De obicei accesul este gratuit sau dacă trebuie plătită o taxă, aceasta este modică.

Din cauză că proba de poligon a examenului auto a fost eliminată în anul 1995, numărul poligoanelor auto din București a suferit o scădere în ultimii ani. Printre poligoanele care s-au desființat se numără:

  •  cel din zona Tineretului
  • cel din Ghencea, din apropierea capătului tramvaiului 41.

Lista completă cu poligoanele auto din București

În acest moment, tinerii din București care vor să obțină permisul auto categoria B se pot antrena pe cele trei poligoane puse la dispoziție. Iată ce poligoane auto sunt în București

Poligonul auto Ilioara

Cel mai cunoscut dintre cele trei poligoane este poligonul Ilioara. Oricine dorește să conducă o mașină poate să îl utilizeze. Acesta se află în sectorul 3, pe strada Ilioara. Acesta este deschis în fiecare zi, chiar și în week-end. Orele în care poți merge la poligon să te antrenezi sunt reprezentate de intervalul: 7:00-19:00. Tariful unei ore de condus în acest poligon este de 8 lei.

Poligonul nu este considerat drum public. Acesta se află închis într-un spațiu cu poartă. Indiferent dacă ai sau nu permis auto poți veni la poligonul Ilioara pentru a conduce sau pentru a exersa diverse manevre pe care le vei aplica în traficul real. De menționat este faptul că, tinerii care nu dețin permis de conducere vor avea acces doar cu însoțitori care dețin permis.

Poligonul școlii de șoferi ACR

Cursanții școlii de șoferi Automobil Clubul Român din București (ACR) pot utiliza poligonul acesteia. Acesta este situat în sectorul 1, pe strada Jiului, numărul 161. Acesta poate fi folosit în fiecare zi de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00. Sâmbăta poligonul este deschis între 9:00 și 20:00, iar duminica este închis.

Timp de un an de la înscrierea la cursurile școlii de șoferi, aceștia vor avea acces gratuit. Candidații au posibilitatea, prin intermediul acestuia să exerseze manevrele clasice de parcare, mersul cu spatele, mersul printre jaloane sau plecarea în rampă.

Ce poligoane auto sunt în București. Poligonul școlii de șoferi Teo

Poligonul Teo se află în localitatea Popești Leordeni, din județul Ilfov. Acesta este deschis de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00, iar în weekend este închis.

Poligonul Teo este pus la dispoziția cursanților școlii Teo. Ei au acces gratuit timp de două ore, pentru a conduce sau pentru a exersa diverse manevre. Este singurul poligon care aparține exclusiv unei școli de șoferi.

Lista completă a poligoanelor auto din București