Ce plantă conține mai mult calciu decât laptele. O folosești mereu la ciorbe sau supe
Foarte multe persoane ar fi tentate să creadă că laptele conține cel mai mult calciu. Însă, se pare că există și o plantă care conține mai mult calciu decât ne-am fi imaginat. Toate gospodinele o au în casă și o folosesc în special la ciorbe sau supe. Iată despre ce plantă este vorba!
Planta care conține mai mult calciu decât laptele
Nu puține la număr sunt persoanele care suferă de carență de calciu. Aceste persoane au unghii mai fragile dar și un păr care crește puțin mai lent. Carența de calciu poate fi combătută cu ajutorul unor anumitor alimente, precum pătrunjelul.
Citește și: Alimentele care îți elimină calciul din organism. Trebuie să te ferești de ele, mai ales în pandemie
Beneficiile pătrunjelului
La rândul ei, această plantă leguminoasă este foarte folosită în bucătărie. Pe lângă un gust bun, aceasta poate oferi și un aspect plăcut mâncării. În urma consumului acestei plante, sănătatea oaselor va cunoaște o îmbunătățire. Recent, s-a descoperit că această plantă reduce riscul de cancer de colon, contribuie la protejarea sănătății oculare și are proprietăți antibacteriene. La acestea se adaugă și o buna funcţionare a inimii prin reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă.
„Pătrunjelul este un aliat puternic al sistemului imunitar. Este bogat în vitamine, iar un pahar de suc din frunze de pătrunjel este mai bun decât orice pastile pentru imunitate. Se poate folosi cu succes în sezonul rece pentru a ne feri de răceli“, spune medicul Alin Todoroiu, potrivit adevărul.ro.
Astfel de diete bogate în carotenoizi îmbunătățesc factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi inflamația cronică, precum și tensiunea arterială ridicată și nivelul colesterolului LDL.
Citește și: Alimentul care conține de 6 ori mai mult calciu decat laptele. E foarte hrănitor pentru organism
Ce alte vitamine mai conține pătrunjelul?
Însă, acestea nu sunt singurele vitamine pe care pătrunjelul le conține. Printre acestea se numără și vitamina A, vitamina C și vitamina K.
Practic, o cană de pătrunjel asigură 1.230 la sută din aportul recomandat de vitamina K. Consumul de vitamina K este important, deoarece asigură o coagularea corectă a sângelui, ceea ce poate ajuta la prevenirea sângerărilor excesive.
Nu numai pătrunjelul este o sursă importantă de calciu ci și semințele de susan. Acest aliment conține de șase ori mai mult calciu decât laptele de vacă. Se pare că acesta conține și de cinci ori mai mult calciu decât năutul.
Citește și: Superalimentul plin de calciu, vitamine și nutrienți. Toți românii ar trebui să în consume toamna