Ce pensionari ar putea primi cu 50 la sută mai mulți bani. Declarația despre pensii care dă peste cap toate calculele

de: Filon Stan
25 06. 2020

Mult anunțata majorare de pensii cu 40% este posibil să nu fie făcută pentru toți pensionarii. Un scenariu care îi va deranja puternic pe unii pensionari a fost adus la viață de jurnalistul Radu Soviani, care a spus că pensiile pot fi mărite chiar și cu 50%, dar nu pentru toți pensionarii.

Doar pensiile de 1000-1500 de lei ar putea fi majorate cu 40%

Radu Soviani spune că există resurse pentru majorarea pensiilor cu 40%, însă doar pentru cele care se încadrează între 1000-1500 de lei. Pentru acești pensionari există resurse financiare de creștere a pensiei chiar și cu 50%.

„Dacă mă întrebați pe mine există un anumit spațiu destul de mare pentru majorarea pensiilor, nu cu 40% și nu pentru toată lumea. Asta să ne fie foarte clar. (…) Pensiile de 1.000 – 1500 RON pot fi majorate și chiar există resurse să fie majorate cu 40%, ba poate chiar cu 50%.

Doar pensiile de 1000-1500 de lei ar putea fi majorate cu 40%

”S-a făcut o lege de rectificare bugetară mincinoasă”

Este vorba despre spațiul bugetar în ceea ce înseamnă cheltuielile cu dobânzile, pentru că Banca Națională și Mugur Isărescu țin dobânzile sus afectează triplu economia României ”, a declarat Soviani, la Antena 3.

Pe de altă parte, Radu Soviani a atras atenția cu privire la faptul că legea privind rectificarea bugetară este ”mincinoasă”, iar în opiinia sa, proiectul de buget ”este maculatură”.

„S-a făcut o lege de rectificare bugetară mincinoasă, pentru că legea de rectificare bugetară spune că PIB-ul anului 2020 va crește cu 22 de miliarde de lei față de anul trecut, corespunzător unei scăderi economice de doar -1,9%, supraestimată de 4 ori căderea economică față de majoritatea prognozelor care merg la 8%.

Evident că proiectul de buget devenit lege este maculatură. Plâng copacii după lemnul care a fost tăiat, pentru a face acel proiect de buget. Cu un astfel de proiect mincinos evident nu sunt resurse pentru nimic, decât prin datorii”, a mai spus jurnalistul.