04 oct. 2021 | 18:04

Ce pensie are Silviu Prigoană în 2021. Suma este colosală, dar tot a dat statul în judecată. De ce EXCLUSIV

Monden
Ce pensie are Silviu Prigoană în 2021. Suma este colosală, dar tot a dat statul în judecată. De ce EXCLUSIV
Silviu Prigoană, alături de Mihaela, actuala sa parteneră de viață, însă fără hârtii oficiale

Omul de afaceri Silviu Prigoană și statul român sunt ”la cuțite”. Devenit pensionar de doi ani, Silviu Prigoană s-a văzut cu pensia tăiată. Acest lucru s-a întâmplat după ce Parlamentul a decis anumite eliminări ale unor indemnizații salariale ale foștilor parlamentari. În aceste condiții, Silviu Prigoană susține că cuantumul pensiei sale a scăzut cu 5.000 de lei, lunar.

Ce pensie incredibilă are Silviu Prigoană. A dat în judecată statul, după ce aceasta i s-a redus cu 5.000 de lei

Celebrul om de afaceri este în război cu statul român. Afaceristul spune că  ”E un abuz! Sunt sigur că voi câștiga. Am timp să aștept!”. Silviu Prigoană în prezent are o pensie lunară de 35.000 de lei.

”Aveam o pensie de 40.000 de lei, net, până când onorat Parlamentul a decis să intervină și să modifice anumite lucruri. Ca atare, am rămas doar cu 35.000 de lei. Asta este un abuz! Însă eu mă judec pentru drepturile mele. Când a fost vorba să ies la pensie, statul mi-a spus că nu-mi poate acorda anumite valori ale pensiei, la care contribuisem substanțial, fiindcă am fost patru ani parlamentar.

Acum, același stat îmi ia alți bani. Adică îmi fură patru ani din viață. Or, asta nu voi tolera. Ne judecăm. Iar eu am timp să aștept, mai ales că sunt sigur că voi câștiga. Și apoi voi primi banii înapoi, toți grămadă”, și-a făcut deja calculele Silviu Prigoană.

Decis să meargă până la capăt cu procesul

Silviu Prigoană a declarat pentru impact.ro că nu va renunța pentru nimic în lume la drepturile sale ”fie și pentru milioanele de scuipați” pe care i-a primit în cei patru ani cât a fost parlamentar.

”Numai banii pe care i-am dat la serviciile de curătătorie pe durata cât am fost parlamentar, când am primit milioane de scuipați pe costum și tot ar fi suficient să mă bat pentru drepturile mele.

Plus celelalte. Unii mă acuzau că m-am îmbogățit acolo, în parlament, alții mă numeau omul dracului, după ce am căutat să fac o lege a impozitării veniturilor Bisericii sau a liberalizării prostituției”, adaugă același Silviu Prigoană.

Silviu Prigoană ia în calcul să revină în politică

În ciuda acestor amintiri neplăcute, Silviu Prigoană, cel care a făcut avere din gunoaie și industria media, continuă să surprindă și să susțină că ia din nou în calcul să redevină parlamentar:

”Mă gândesc să candidez iar. Să mă asociez cu un partid cu șanse, fiindcă nu o voi face din postura de independent. Chiar și cu UDMR aș putea colabora, întrucât fiind de loc din Cluj știu și limba.

Așa că, de ce nu un Prigoană baci pe la Ministerul Mediului?!”, spune în stilul său caracteristic Silviu Prigoană.

Silviu Prigoană a profitat de dreptul de a se pensiona mai devreme

În plus, Silviu Prigoană păstrează pentru sine aceeași carte de vizită tentantă, chiar dacă a devenit și pensionar la cei 57 de ani ai săi:

” Am avut niște contribuții uriașe la pensii, fiindcă am contribuit voluntar. Așa că am avut dreptul să mă pensionez cu zece ani mai repede ca alții și am profitat, căci era păcat să nu ies la pensie și să nu beneficiez de acea contribuție a mea.

În rest, aș putea scrie oricând un anunț despre un tânăr pensionar, cu pensie atractivă, în așteptare de oferte.”, mai spune Silviu Prigoană.

Aplică ”deviza lui Napoleon”

Mai în glumă, mai în serios, Silviu Prigoană admite că ar putea lua în calcul și varianta unei noi căsătorii. Însă nu va face acest pas până când băieții săi, din căsătoria cu Adriana Bahmuțeanu, și cei ai actualei sale partenere de viață, Mihaela, cu care împarte și lucrurile bune, și pe cele rele, de mai bine de șase ani, nu vor deveni majori. Ceea ce presupune o așteptare de cel puțin șapte ani, întrucât mezinul, Eduard Gabriel are doar 11 ani.

”Aplic deviza lui Napoleon. O știți nu, aia care spune că în ranița fiecărui soldat poate sta bastonul unui mareșal? La mine e puțin diferită.

În mapa oricărui bărbat necăsătorit poate sta oricând un nou certificat de căsătorie!”, conchide Prigoană.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Regele care și-a dezgropat soția și i-a obligat pe vasali să îi sărute mâna în ziua încoronării. De ce a fost ucisă superbă regină
Click.ro
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Jaful care a speriat România. Devalizarea istorică a Bancorex
EVZ.ro
Cum arată Lambada la aproape trei săptămâni de când a născut. Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată de băiat pentru a doua oară / FOTO
Spynews
Se schimbă neapărat la mașină. Șoferii, obligați la service înaintea iernii. Nu sunt anvelopele
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Mediaflux
Când va naște fiica Ralucăi Moianu. Mara Ancuța și Virgil Boglea au anunțat la petrecerea de cununie civilă că vor avea un băiețel
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro