Ce pensie are Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR are și un salariu imens

de: Ana Chivu
15 07. 2020

Mugur Isărescu este cel mai longeviv guvernator din cadrul Băncii Naționale a României. Ce salariu are acesta și care este pensia care i se cuvine după anii de activitatea?

Ce pensie are Mugur Isărescu?

Veniturile obținute de guvernatorul Mugur Isărescu au crescut semnificativ în ultimul timp. Guvernatorul Băncii Naționale a României se bucură acum de un plus cu 10.000 de lei la venitul deținut lunar, comparativ cu anul fiscal precedent, conform declarației sale de avere. În ultimul an fiscal, guvernatorul a încasat 897.000 de lei de la Banca Națională, arată documentul precizat.

Isărescu încasase doar 806.000 de lei, ceea ce înseamnă că veniturile sale lunare, din salariu și indemnizații de ședință, au crescut cu 7.500 de lei. Acesta a luat mai mulți bani și din pensie, ultima declarație arătând venituri de aproape 162.000 de lei, față de doar 136.000 de lei în anul fiscal, lucru care înseamnă încă 2.500 de lei în plus, arată economica.net. Mugur Isărescu a ieșit la pensie în anul 2016, iar de atunci a continuat să încaseze salariul de la Banca Națională a României.

Ce pensie are Mugur Isărescu?

Guvernatorul BNR anunță prăbușirea economică

Recent, sursa citată le-a dat românilor o veste grea, anume că se întrevede prăbușirea economică în România. Isărescu a vorbit despre impactul pe care îl va avea țara noastră în urma crizei sanitare.

„Într-adevăr, cele mai recente date statistice relevă o creştere economică de 2,7% pentru primele trei luni ale anului 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, reprezentând cea mai mare creştere dintre ţările UE. De asemenea, este important de menţionat că şomajul în creştere şi măsurile adoptate de autorităţi cu scopul limitării extinderii pandemiei (precum şomajul tehnic, repatrierea cetăţenilor români din străinătate şi asigurarea condiţiilor de izolare sau carantină) au contribuit la creşterea presiunilor asupra cheltuielilor bugetare. De asemenea, Pachetul UE de redresare din criza COVID-19 va avea cu siguranţă o contribuţie importantă în susţinerea eforturilor noastre de relansare”
Mugur Isărescu