26 oct. 2024 | 14:01

Ce pensie are Mihaela Tatu acum. Fosta prezentatoare TV spune că banii îi ajung doar să plătească chiria

Monden
Ce pensie are Mihaela Tatu acum. Fosta prezentatoare TV spune că banii îi ajung doar să plătească chiria
Ce pensie are Mihaela Tatu

Mihaela Tatu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din România, și-a cucerit publicul cu emisiunea „De 3x femeie”, pe care a moderat-o timp de șapte ani, între 2001 și 2008. În acea perioadă, Tatu a devenit o figură îndrăgită pe micile ecrane, emisiunea sa fiind urmărită de un număr impresionant de telespectatori. Cu toate acestea, în 2011, cariera sa în televiziune a fost întreruptă brusc, după ce problemele de sănătate au forțat-o să se retragă din lumina reflectoarelor.

De la contabilă la vedetă TV și trainer în comunicare

Cariera Mihaelei Tatu nu a început în televiziune, ci într-o cu totul altă direcție. Înainte de a deveni o personalitate cunoscută, Tatu a lucrat ca contabilă într-o uzină din Brașov, meserie pe care a practicat-o până la vârsta de 30 de ani. Dorința de a face mai mult a determinat-o să se reprofileze și să își înceapă drumul în radio, iar la vârsta de 40 de ani și-a făcut debutul în televiziune.

Cu toate că și-a găsit adevărata chemare în lumea media, cariera sa a fost întreruptă, iar după retragerea din televiziune, Mihaela a ales să își continue activitatea ca trainer în comunicare, un domeniu în care a reușit să își valorifice experiența și abilitățile dobândite de-a lungul anilor.

„Muncești până în ultima clipă, dar nu pentru că trebuie, ci pentru că o faci cu plăcere”, a mărturisit Mihaela Tatu, subliniind că pasiunea pentru ceea ce face o motivează să continue să lucreze.

Pensia mică, o problemă comună

La ieșirea la pensie, Mihaela Tatu s-a confruntat cu o situație dificilă: pensia ei, după o viață întreagă de muncă, se ridică la doar 3.100 de lei (aproximativ 600 de euro), sumă insuficientă pentru a acoperi toate cheltuielile lunare.

„Am o vârstă și mi-a dat Dumnezeu sănătate ca să pot să lucrez mai departe. Cu pensia pe care o am, nu pot să trăiești. Ți-ai plăti o chirie. Am 600 de euro, 3100 de lei. Este pensia pe o viață întreagă de muncă, de la 18 ani. O chirie în Oradea”, a spus Mihaela Tatu, în cadrul unei emisiuni TV.

Mihaela a explicat că s-a văzut nevoită să continue să muncească și după ce a ieșit la pensie, dar nu percepe acest lucru ca pe o povară. Ea subliniază că, pentru ea, munca a devenit mai mult o plăcere și o sursă de bucurie.

„Muncești cu plăcere și cu bucurie. Mai ales învățarea, nu trebuie să renunți la a citi și a învăța. Cred că este cel mai important lucru”, a adăugat ea.

Viața personală: singură, dar împlinită

Pe lângă cariera sa, Mihaela Tatu a vorbit deschis și despre viața personală. În prezent, vedeta trăiește singură și se declară mulțumită de acest lucru. Ea a mărturisit că, odată cu trecerea timpului, a învățat să se bucure de propria companie și să își gestioneze timpul astfel încât să nu simtă lipsa unei relații.

„Cu cât trece timpul te obișnuiești tot mai mult să fii singură. E foarte greu să găsești un om care să rezoneze cu tine. Eu am descoperit despre mine că sunt însetată de cunoaștere”, a spus Mihaela Tatu.

Deși a fost căsătorită și are o fiică, Ioana, care locuiește în Germania, Mihaela a preferat să se concentreze pe propria dezvoltare personală și profesională. După divorțul de tatăl Ioanei, care trăiește în Spania, Mihaela a mai avut un partener, dar de ceva timp a ales să fie singură.

„Nu mă simt singură, nu mă simt însingurată și nu mă plictisesc. Foarte multe fete ar accepta pe oricine doar ca să nu mai fie singure. Nu mai pot. Timpul meu este foarte prețios”, a mai spus ea.

O viață dedicată învățării și muncii

Cu toate provocările întâmpinate, Mihaela Tatu nu și-a pierdut optimismul și dorința de a învăța lucruri noi. După cum a menționat în interviuri, a fost mereu însetată de cunoaștere și a încercat să-și folosească timpul liber pentru a explora noi pasiuni, de la citit, la pictură și muzică.

„Când am fost tânără și am avut-o pe Ioana mică, nu am avut timp să învăț, să pictez, să cânt la un instrument, să călătoresc”, a explicat ea, adăugând că acum își poate dedica timpul acestor activități care îi aduc bucurie și împlinire.

În prezent, Mihaela Tatu locuiește în Oradea, unde a ales să stea cu chirie pentru o perioadă de 11 ani. Această decizie a fost luată pentru a avea flexibilitatea de a strânge bani și de a decide ulterior dacă va rămâne definitiv în oraș.

„Am stat în chirie 11 ani pentru că așa am vrut. Am trebuit să strâng bani. Nu am știut dacă rămân în Oradea”, a declarat ea.

În ciuda dificultăților financiare și a pensiei modeste, Mihaela Tatu demonstrează că pasiunea și dorința de a munci pot oferi sens și satisfacție, chiar și după retragerea din activitățile obișnuite. Îndemnul ei pentru ceilalți este să nu renunțe niciodată la învățare și să facă totul cu plăcere, indiferent de circumstanțe.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Tunelul faimos din România care va fi readus la viață. A fost construit de Anghel Saligny și a avut un rol important timp de aproape 100 de ani
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
Ora de vară, aproape de dispariție. Schimbare majoră în Europa
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Statul vrea banii românilor! Vin direct la tine acasă. NU mai scapă nimeni
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
INTERZIS TOTAL de SF. DUMITRU! E MARE PĂCAT AZI, 26 Octombrie
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro