Ce pensie are Gheorghe Turda. S-a judecat cu statul pentru acești bani. A primit dublu

Ce pensie are Gheorghe Turda. S-a judecat cu statul pentru acești bani. A primit dublu
Ce pensie are Gheorghe Turda. S-a judecat cu statul pentru acești bani. A primit dublu

Renumitul interpret de muzică populară, Gheorghe Turda, va încasa o „pensie grasă“ , reușind să obțină o mărire de 50% a acesteia. Cum a ajuns cântărețul unul dintre cei mai bine plătiți pensionari din România, aflați în continuare.

Gheorghe Turda va încasa o pensie uriașă

De-a lungul anilor, Gheorghe Turda a dat concerte în peste 40 de țări și a participat la peste 80 de turnee, devenind unul dintre cei mai iubiți și apreciați cântăreți de muzică populară de la noi. De curând, renumitul interpret a câștigat procesul cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și cu Casa Națională de Pensii, prin care solicita mărirea indemizatiei sale lunare cu 50%, reușind să o și obțină.

Astfel, Turda a ajuns de la 1.250 euro pe lună la 1.900 euro, adică peste 8.500 lei, ceea ce, la noi în țară, reprezintă o pensie foarte mare.

„Gheorghe Turda va primi diferența de bani retroactiv, începând din data de 1 ianuarie 2016, Turda convingând judecătorii că se încadrează la legea 8/2006, care acordă drepturi suplimentare pensionarilor din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute că persoane juridice de utilitate publica“, informează stirilekanald.ro.

Cântărețul a fost diagnosticat cu cancer de piele

În urmă cu doi ani, Gheorghe Turda a fost diagnosticat cu cancer de piele, boală cauzată de un neg de lângă ureche. Artistul a reușit să învingă boală fiind sprijinit și de fosta iubită, Nicoleta Voica, de care s-a despărțit anul trecut.

Spre deosebire de Nicoleta, care a făcut mai multe declarații cu privire la separarea lor, Gheorghe Turda a preferat să păstreze discreția.

Fosta parteneră a muzicianului l-a acuzat de neglijență și de faptul că ea era mereu pe locul doi, în timp ce jobul său era prioritar.

„Nu s-a născut femeia care să fie atât de importanta în viața lui încât să rateze vreun eveniment cu bani. Lipsa recunoștinței, care se poate rezuma la un simplu «mulțumesc» atunci când trebuie. Dedesubturi pe care numai o minte ascuțită le poate tranșa și despica în patru. Umilințe pe care demnitatea unei femei nu le poate accepta. Psiholog pentru toate neîmplinirile trecute. Un bun psiholog, că mie mi-a luat vreo două luni la începutul relației și n-am mai rezistat. I-am recomandat să-și rezolve problemele trecutului și apoi să mă caute pentru sentimentul iubirii“, declara, atunci, femeia.