05 ian. 2023 | 10:36

Ce pensie are, de fapt, Gheorghe Turda. Artistul a spus adevărul: „E militară!”. Câți bani câștigă artistul la nunți. EXCLUSIV

Monden
Ce pensie are, de fapt, Gheorghe Turda. Artistul a spus adevărul: „E militară!”. Câți bani câștigă artistul la nunți. EXCLUSIV
Ce pensie are, de fapt, Gheorghe Turda. Artistul a spus adevarul E militara. Cati bani castiga artistul la nunti. EXCLUSIV

Solistul de muzică populară Gheorghe Turda (74 de ani) ne-a povestit, în interviul exclusiv pentru Playtech Știri, despre prietenia care l-a legat de regretatul nostru artist Mitică Popescu, trecut în neființă în urmă cu două zile: ”Mitică a fost un om foarte echilibrat, de o calitate rară”. Gheorghe Turda a dorit și să clarifice faptul că el nu beneficiază de o pensie specială, așa cum a fost acuzat, ci de o pensie militară, pentru care a cotizat timp de 55 de ani.

„Mitică Popescu era un Yves Montand al României, chipurile lor seamănă ca două picături de apă”

Gheorghe Turda deplânge trecerea în neființă a regretatului său camarad, actorul Mitică Popescu, pe care l-a admirat atât pentru jocul actoricesc, cât și pentru modul în care reușea să destindă atmosfera:

„Cu Mitică Popescu am fost împreună în Tenerife, într-o vacanță. Era, vă spun sincer, un om de o calitate rară.

Eu îl asemăn cu Yves Montand, un mare artist pe care l-a avut Franța. Mitică Popescu era un Yves Montand al României, chipurile lor seamănă ca două picături de apă.

Mitică a fost un om foarte echilibrat, a adus un echilibru și între artiști, știa să șteargă animozitățile dintre ei, să împace lumea, avea un echilibru extrordinar, un caracter solid și uman.

Nu voi ajunge, din păcate, vineri, la înmormântare, marți de-abia mă întorc din Maramureș, unde mă aflu, la sora mea, pentru pomana porcului.

La noi, se taie un porc, în Ajun de Bobotează. Apoi merg la Săpânța, vin și niște rude din București, voi cânta acolo”, ne-a declarat Gheorghe Turda, pentru Playtech Știri.

Gheorghe Turda: „Am cotizat 55 de ani pentru pensia militară”

Gheorghe Turda a dorit să menționeze și că pensia sa nu este o pensie specială, ci pensie militară, pentru care a cotizat foarte mulți ani:

„Menționez că pensia lui Gheorghe Turda nu este o pensie specială, așa cum cred mulți și mă tot judecă fără să cunoască adevărul. Eu am cotizat 55 de ani de carieră artistică, am cotizat la pensia mea militară, să știe asta toți proștii care comentează.

Eu am o pensie militară, așa cum au și jandarmii și polițiștii, și cei din Armată și cei din Interne. Întâi să se documenteze lumea, apoi să vorbească.

Repet, Gheorghe Turda are pensie militară, nicidecum specială, am ieșit la pensie cu grad de general, mai au ca mine și Ilie Năstase și artiști și sportivi, militari din cele două ministere, din Interne și din Armată”, ne-a mai spus marele artist de muzică populară, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Gheorghe Turda a dezvăluit ce pensie are, după 55 de ani de activitate

Gheorghe Turda, a dezvăluit, în urmă cu câteva luni, ce pensie primește, după cei 55 de ani de activitate:

„Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea.

Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da.

Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine”, a mărturisit Gheorghe Turda, în cadrul emisiunii Star News.

Câți bani ia Gheorghe Turda, la nunți, pentru un recital: „Nu iau pielea de pe om!”

Artistului îi este tare dor să mai cânte la ”Revelionul Întârziaților”, al ”Chelnerilor”, cum se organiza, odinioară, în comunism:

„Ultima oară s-a organizat în zona Pucioasa, Dâmbovița, dar s-a cam perimat, nu prea se mai face, era foarte interesant. Revelionul Ospătarilor se făcea cam în luna februarie. Anul acesta, pe 31 decembrie, am cântat într-un local de lângă Arenele Romane, am fost invitat de niște colegi, le-am făcut și un program artistic.”

Întrebat de reporterul Playtech Impact care este onorariul său la un concert, Gheorghe Turda ne-a spus că el mai lasă la preț, că merge și la buna înțelegere, că nu are un tarif foarte mare sau fix, în comparație cu alți colegi de breaslă:

„Se plătește mai bine peste graniță, în străinătate, dar eu nu sunt foarte scump de contracte, sunt un tip care îmi cunosc valoarea, merg și la buna înțelegere cu organizatorii, nu cânt la prețurile maneliștilor, nu iau pielea de pe om”.

rtistul a evitat să ne spună care este onorariul său, dar am aflat, de la un impresar al vedetelor, că tariful lui Gheorghe Turda, împreună cu instrumentiștii săi, ajunge și la 4.500 de euro pentru un antrenant recital de muzică populară autentică.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Lovitură de teatru! Andreea nu a fost singura victimă a lui Mirel. Declarații incendiare
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
A fost lovit o dată în față și a murit. Un bărbat din Ploiești a fost ucis după ce și-a parcat mașina
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
EVZ.ro
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la mijloc
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Capital.ro
Categoriile de pensionari care vor fi afectate de noua lege. Dumitru Costin, BNS: "Ei vor avea pensii mai mici"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro