Ce pedeapsă ar putea primi Gheorghe Dincă, după crimele odioase de la Caracal. Legea din România e prea blândă

Autor: Chivu Ana - 16:36, 28 nov. 2019
Ce pedeapsă ar primi Gheorghe Dincă, pentru crimele din Caracal?

Gheorghe Dincă a recunoscut astăzi, 28 noiembrie, că le-a omorât pe Luiza și Alexandra. După cinci luni de minciuni, criminalul a povestit firul tragediei. Ce pedeapsă ar putea să primească acesta?

Ce pedeapsă ar putea primi Dincă?

Principalul suspect în cazul Caracal și-a schimbat total declarațiile în fața anchetatorilor. Gheorghe Dincă a recunoscut, la audierile recente, că le-a omorât intenționat pe Luiza și Alexandra. Procurorii vor schimba încadrarea juridică a faptei din lovituri cauzatoare în omor calificat. Inculpatul a recunoscut în fața anchetatorilor că preț de cinci luni a mințit când a spus că Alexandra Măceșanu a murit accidental.

Fata a fost omorâtă intenționat de Dincă, după ce tânăra a reușit să pună mâna pe telefon. Criminalul că mărturisit că și „prima fată” a avut aceeași soartă. Conform declarațiilor acestuia, Luiza a fost ucisă în bătaie, într-o criză de nervi a ucigașului, pentru că aceasta insista să plece. Pentru încadrarea trecută, era prevăzut între 6 și 12 ani de închisoare. Pentru celelalte fapte de care este acuzat: viol, lipsire de libertate și profanare de cadavre, pedepsele sunt de 12 ani de închisoare. Amintim că în „ecuație” a mai apărut complicele inculpatului, Ștefan Risipițeanu. Acesta este cercetat doar pentru viol în cazul Luizei.

 Ce pedeapsă ar putea primi Dincă pentru crimele comise?
Ce pedeapsă ar putea primi Dincă pentru crimele comise?

Complicele lui Dincă, reținut

„Bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil. Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice. La explicațiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-și conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord”
Procuror-șef adjunct DIICOT, Giorgiana Hosu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI