20 iul. 2023 | 12:45

Ce pățești dacă bei cola în fiecare zi. Nimeni nu se aștepta la asta

Sănătate
Ce pățești dacă bei cola în fiecare zi. Nimeni nu se aștepta la asta
Ce pățești dacă bei cola în fiecare zi

Cola este una dintre cele mai iubite băuturi răcoritoare din lume, pe care mulți oameni au ajuns să o consume zilnic. Prin urmare, specialiștii au realizat o mulțime de studii pe baza ei pentru a vedea ce efecte are asupra organismului. Și cu toate că este greu de crezut, există și anumite beneficii.

Ce se întâmplă dacă bei zilnic cola

Combinația dintre gustul dulce, carbonatarea și cofeina face din cola băutura preferată a multora. Pe de altă parte, însă, aceasta este și sursă de calorii goale, zahăr sau îndulcitori artificiali.

Astfel, mai mulți oameni de știință și-au propus să analizeze efectele pe care băutura o are asupra organismului, iar rezultatele obținute au fost unele la care nimeni nu se aștepta.

Ce efecte pozitive s-au descoperit

O echipă de cercetători de la Universitatea Northwest Minzu, din China, a efectuat un studiu cu privire la ceea ce se întâmplă în organismul uman atunci când se consumă o sticlă de Coca-Cola sau de Pepsi în fiecare zi.

Și iată că mare le-a fost uimirea atunci când au fost observate efecte benefice, nu doar negative, având în vedere că este bine cunoscut faptul că băuturile carbogazoase nu sunt chiar sănătoase.

Așadar, datele au arătat că bărbații care consumă zilnic această băutură vor avea o „masculinitate” mai ridicată. Studiul a avut drept scop urmărirea modalității în care sucurile acidulate afectează fertilitatea și organele genitale la persoanele de gen masculin. Prin urmare, s-a descoperit că cei care au consumat aceste sucuri au avut testicule mai mari și niveluri mai ridicate de testosteron.

”Băutul de Coca-Cola și Pepsi-Cola ar putea genera dezvoltarea testiculelor și ar putea îmbunătăți secreția de testosteron. Descoperirile noastre oferă baza științifică pentru înțelegerea pe deplin a efectelor băuturilor carbogazoase și a mecanismului acestora asupra funcțiilor de dezvoltare și reproducere ale oamenilor și a modului în care acestea beneficiază de prevenirea disfuncției prostatei și a cancerului”, sunt concluziile cercetării.

Citește și: Uită de cafea şi cola! Medicul Vlad Ciurea, despre cum să fii energic toată ziua. Secretul e unul banal

Cum s-a desfășurat studiul

Chinezii au efectuat această cercetare pe mai mulți șoareci, preț de 15 zile. În timp ce unii au primit numai apă, ceilalți au fost ”serviți” atât cu apă, cât și cu Pepsi sau Coca-Cola. Testele au inclus cântărirea testiculelor și testarea de sânge.

Astfel, s-a descoperit că șoarecii care au au băut din acele sucuri au avut niveluri mai mari de hormoni masculini.

Cercetările efectuate în țările democratice din vest, însă, au arătat contrariul. Rezultatele au indicat că cei care au băut un litru de suc pe zi au avut cu 30% mai puțin lichid seminal decât ceilalți. Prin urmare, mai sunt necesare multe alte studii pentru a se ajunge la un răspuns unanim.

Citește și: Veste tristă pentru românii care beau Coca Cola. Anunțul venit din partea șefilor companiei, clienții vor fi afectați

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Dușurile zilnice pot face mai mult rău. Greșelile pe care le facem, explicate de un medic
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Ungaria, la ani lumină de România! Budapesta ne-a luat complet fața. Ungurii i-au cucerit pe toți
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VIN VOUCHERELE! Banii intră DIRECT pe CARD
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro