Ce pățesc șoferii români care circulă cu viteză prea mică. Legea este cât se poate de clară

Ce pățesc șoferii români care circulă cu viteză prea mică. Legea este cât se poate de clară
Ce pățesc șoferii români care circulă cu viteză prea mică

Chiar dacă este mai mult de condamnat un șofer vitezoman, acțiunea lui putându-se sfârși prin luarea multor vieți, nici conducătorii auto care circulă cu o viteză prea mică nu trebuie uitați. Ce pățesc cei din urmă?

Ce pățesc șoferii români care circulă cu viteză prea mică?

Există și șoferi care nu calcă pedala de accelerație, iar pentru acest fapt există sancțiuni. Fiecare dintre noi a întâlnit sau măcar a auzit de vreun conducător auto care șofează încet și ține în spatele său o coloană de mașini, în special pe drumurile cu o singură bandă pe sens.

Ce pățesc șoferii români care circulă cu viteză prea mică. Legea este cât se poate de clară
Există și șoferi care nu calcă pedala de accelerație, iar pentru acest fapt există sancțiuni

Cu toate acestea, în cazul în care un conducător auto circulă cu 20 de kilometri pe oră într-o localitate unde limita este de 50 de kilometri pe oră și în preajmă nu există niciun indicator cu o limită minimă de viteză, acesta nu încalcă legea. Numai pe cea a bunului simț, încurcându-și prietenii de trafic.

În România, doar pe autostradă

Însă, pe de altă parte, există țări unde legea îi pedepsește pe cei care circulă prea încet pe prima bandă și nu le permit celorlalți să îi depășească. De exemplu, în Statele Unite ale Americii a fost adoptată o lege prin care vor fi amendați cei care merg prea încet pe banda de depășire a unui drum național sau autostradă. Din nefericire, legea nu se aplică și în România, doar pe autostrăzi, unde există o limită minimă de viteza.

Potrivit codului rutier, conducerea unei mașini în mod nejustificat cu o viteză de cel puțin 10 kilometri pe oră sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepsește cu 2 sau 3 puncte de amendă. În schimb, pe autostradă, conducătorii auto nu pot circula, fără motiv, cu o viteză mai mică de 50 de kilometri pe oră.