Ce păcate fac fetele din ziua de azi, fără să își dea seama. Părintele Vasile Ioana le arată unde greșesc

de: Irina
24 04. 2022

Cu ocazia sărbătorilor pascale, părintele Vasile Ioana le-a oferit câteva sfaturi credincioșilor. În special fetelor, cărora le-a explicat ce păcate fac în ziua de azi, unele fără să își dea seama. Află mai multe despre sărbătoarea de Paște în cele ce urmează.

Cine este părintele Vasile Ioana

Este duhovnicul prezentatorului Kanal D Dan Negru și are o poveste de viață impresionantă. După ce legătura dintre cei doi a devenit mai profundă, au scris o carte plină de lecții de viață.

Cu ocazia Paștelui, părintele Vasile Ioana le-a explicat credincioșilor ce simbolizează această sărbătoare, de fapt. Accentul nu trebuie să se pună pe mâncare și băutură, dar nici pe Iepurașul care a devenit simbolul comercial al sărbătorii.

Paștele este vorba despre sacrificiul suprem al Mântuitorului Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru păcatele noastre. Acesta și-a dat viața, răstignit fiind pe cruce, pentru ca noi să rămânem curați și puri, ca la botez. Din păcate, mulți oameni au uitat că Învierea Domnului este, de fapt, o a doua șansă pentru fiecare om.

Ce este Învierea Domnului, de fapt

„Toți creștinii ar trebui să înțeleagă Paștele nu e despre mâncare și băutură, că Paștele nu este depsre iepuraș, că Paștele nu este despre băute și despre dezmățuri și despre alte păcate.

Paștele este despre Iisus Hristos, care prin moartea Lui ne-a dăruit nouă viața Lui. El a omorât moarte cu moartea Lui, cu sacrificiul Lui și victoria învierii Lui ne-a dăruit-o nouă. Noi ar trebui să gustăm din Învierea Lui și să vrem să fim cu El.

Acest Paște are sens dacă și noi Înviem odată cu El. Cum la Prohod suferim cu El, pe drumul crucii, acum de Paște să ne și bucurăm cu el”, a declarat Părintele Vasile Ioana.

Ce păcate fac fetele în Postul Paștelui

Părintele Vasile Ioana susține că unul din păcatele comise în Postul Mare este perpetuarea răului. Acesta susține că te poți abține de la mâncare și băutură, dar o faci în zadar dacă nu ești mai bun. Pe lângă postul trupesc de la mâncarea „de dulce”, oamenii trebuie să se abțină și de la gânduri sau cuvinte rele.

Trupul oamenilor este considerat a fi templul lui Dumnezeu, pe care trebuie să îl îngrijim ca pe ochii din cap. Postul este perioada din an de curățire, după cum spun mai marii din biserică. Este momentul în care ne căim, ne abținem de la mâncare și fapte rele, pentru ca mai apoi să primim iertarea păcatelor.

„Postul este un mijloc de a obține o stare duhovnicească, de a obține o stare de apropiere de Dumnezeu, de a-ți pregăti persoana ta să se întâlnească cu El. Finalitatea postului, dacă nu este împlinirea cu Dumnezeu, postul este zero. Dacă în post mănânci mai multă varză sau mai mulți cartofi și ești la fel de rău ca înainte, degeaba ții post.

Postul înseamnă să îți modifici puțin poftele fizice, depărtându-te de carne, lactate, ouă, dar să potențezi virtuțile, smerenia, dragostea de aproapele, faptele bune. Ăsta este postul adevărat și prezența ta să fie în viața bisericii sau invers, în așa fel încât să simți în inima ta că Dumnezeu vine la tine și dacă vine la tine.

Musafirul suprem în viața noastră este Dumnezeu și atunci trebuie să facem puțină curățenie în casă. Dacă nu ai ținut post, vino la preot, spovedește-te și vei fi primit. Nu postul este condiția să vii la Hristos, ci pocăința. Să îți pară rău că ai greșit, să recunoști că ai greșit și să te rogi la Dumnezeu să te ierte.

Dumnezeu îți va da și iertarea Lui și harul Lui și bucuria prezenței Lui în inima ta”, a explicat părintele Vasile Ioana pentru WOWbiz.ro.