31 ian. 2024 | 17:05

Ce obligații fiscale au contribuabilii și firmele în februarie. ANAF a făcut anunțul

Social
Ce obligații fiscale au contribuabilii și firmele în februarie. ANAF a făcut anunțul
ANAF a publicat calendarul pentru obligațiile fiscale ale contribuabililor și firmelor

Ca în fiecare început de an, atât persoanele fizice, cât și cele juridice își fac calculele pentru începutul lunii februarie, moment în care vor trebui să-și onoreze obligațiile fiscale către ANAF. pentru a veni în întâmpinare, instituția statului explică ce obligații fiscale au contribuabilii și firmele în februarie. Citește mai departe și află detaliile.

Luna februarie și ce obligații fiscale au contribuabilii și firmele

Obligațiile fiscale, indiferent că vorbim de firme, sau persoane fizice, trebuiesc onorate, asta dacă nu dorim să ne trezim cu penalități și blocări ale cnturilor de către instituța statului, ANAF. Așa se face că ANAF a decis să publice astăzi calendarul obligațiilor fiscale ale cetățenilor români, persoane fizice sau juridice, calendar pentru luna următoare.

Vezi și: Românii care vor scăpa de datoriile la ANAF. Se vor șterge automat

Conform acestor informații, începând cu data de 7 februarie, românii vor trebui să depună documentele necesare plății impozitelor, ultima zi fiind pe 29 februarie când se vor depune decalrațiile referitoare la impozitele reținute la sursă, în baza formulareor 204, 205, 207, etc. Conform normelor implementate de ANAF, toate documentele, în care sunt specificate obligațiile fiscale datorate către stat, trebuiesc depuse în 30 de zile de la împlinirea termenului, în funcție de ce obligații fiscale este vorba.

În 2023 au crescut colectările la bugetul de stat

Conform unui raport al ANAF, pentru primul semestru din 2023, a existat o creștere a încasărilor la buegtul de stat cu 13,74% mai mult, în raport cu aceeași perioadă a anului 2022, asta însemnând un plus de peste 24 de miliarde de lei, dacă ne referim la veniturile bugetare brute colectate anul trecut. Dacă ne uităm la același raport, dar în dreptul colectării TVA, aflăm că anul trecut ANAF a avut o rambursare de 14,40 miliarde de lei, cu o creștere de 1,94 miliarde, în raport cu semestrul I al anului 2022.

Citește despre: Anunț important de la ANAF. Se schimbă legile. Cum își vor plăti românii amenzile de acum încolo

În ceea ce privesc procedurile de executare silită, raportul ANAF precizează că și aici s-au înregistrat creșteri de 13,91% față de aceași perioadă a anului 2022, încasând aproximativ 104 milioane de lei în semestrul I al anului anterior. Tot de anul trecut, și cu obligativitate dela 1 ianuarie 2024, a intract efectiv în practică și e-Factura, prin intermediul platfomei digitale ANAF, „Spațiul Privat Virtual” (SPV), spațiu unde toate persoanele juridice sunt obligate să emită și să primească facturi de la partenerii cu care fac afaceri.

Care este calendarul ANAF pentru obligațiile fiscale ale contribuabililor și firmelor

Așa cum spuneam la început, în cursul zilei de astăzi ANAF a publicat pe site-ul instituției care este calendarul pentru luna februarie, calendar care se referă atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice, aici fiind regăsite toate obligațiile fiscale pentru cea de a doua lună a acestui an, după cum este rpezentat aici.

Află detaliile aici: Câți bani câștigă lunar un angajat ANAF. Suma te va surprinde, cu siguranță

Toate aceste depuneri sunt obligatorii pentru toți românii, persoane juridice sau fizice, având calitatea de contribuabil și obligați să-și plătească taxele și impozitele datorate către stat, în urma activităților susținute.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
Metoda prin care îți poți cumpăra un apartament în 16 ani, în loc de 41 de ani: „Putem câștiga timp”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Fraudă pe internet. Noua înșelătorie cu Marele Premiu
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Românii sunt obligați. UE a dat ordin pentru cei cu telefoane mobile
Capital.ro
Supermarketul din România care îţi dă 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Data până la care e valabilă promoția
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro