Ce obiect banal nu e bine să dai din casă. Acest lucru atrage ghinionul

de: Anca Lupescu
20 12. 2021

Superstițiile și obiceiurile datează din cele mai vechi timpuri. Cu toții le avem, fie că este vorba despre o amuletă sau despre ceva ce nu facem niciodată din pură superstiție. La români, lista de superstiții este foarte lungă și se spune că nu e bine să dai câteva lucruri din casă, pentru că vei avea parte doar de pagube. Nu e bine să dai aceste lucruri cu împrumut, pentru că asta îți va aduce ghinion.

Știai despre aceste superstiții?

Dacă ții cont de superstiții, atunci cu siguranță nu vei fluiera în casă și nu vei deschida o umbrelă în spații închise. În plus, nu vei duce gunoiul seara pentru că îți vei da sporul din casă. Aici este o listă cu câteva obiecte pe care nu e bine să le dai din casă, pentru că acest lucru va aduce pagubă în casa ta.

Se spune că dacă cuiva sare îi dai sporul casei și vei avea o perioadă cu lipsuri de bani și alte lucruri. Sarea este bogăție, așa că nu da nimănui sare din casă.

Ce să nu dai niciodată cu împrumut

Jarul din sobă este alt lucru pe care să nu îl dai. Se spune că îți alungi bogăția din casă și toată bunăstarea.

Talismane și bijuterii – nu da niciodată ornamente, talismane sau bijuterii din casă pentru că acestea absorb toată energia celui care le poartă.

Nu este pentru că ai avea o energie negativă, dar ea poate să nu fie compatibilă cu persoana căreia îi dai aceste lucruri. Ele pot afecta negativ pe noul proprietar. Dacă e din argint, platină, diamant, curaț sau piatra lunii, nu da aceste bijuterii sau talismane.

Un alt lucru pe care să îl ții mereu în casă și să nu îl dai este mătura. Acest obiect are multe roluri în credințele din întreaga lumea. Se credea că vrăjitoarele călătoresc pe mătură și ea are un dar de a atrage sau alunga demonii sau să poarte noroc.

La români, nu e deloc bine să dai mătura împrumut, pentru că vei avea probleme în casă. Totodată se spune că e bine ca atunci când schimbi locuința, să arunci mătura veche și să iei una nouă pentru că dacă iei cu tine mătura veche, vei lua și ghinionul, care te va urma în noua casă.