Ce o aşteaptă pe Simona Halep la Palermo! Mesajul primit de la organizatorii competiţiei

Ce o aşteaptă pe Simona Halep la Palermo! Mesajul primit de la organizatorii competiţiei
Simona Halep este aşteptată cu mare interes în Sicilia, pentru turneul de la Palermo

Simona Halep revine în circuitul WTA în luna august, când va participa la turneul de la Palermo. Va fi prima competiţie oficială a româncei, după o pauză de mai bine de cinci luni. De la Dubai, în luna februarie, când reuşea să câştige finala în faţa Elenei Rybakina. Între timp, pandemia de coronavirus a schimbat total modul în care se vor desfăşura competiţiile. Iar Palermo este primul turneu după pauză, ceea ce va face ca organizatorii să fie cu atât mai precauţi. Despre acest aspect a vorbit şi Antonio Cascio, reprezentantul sanitar al competiţiei din Sicilia.

Simona Halep merge la Palermo, turneu care va lua start pe 3 august! Are rivale de top în Sicilia

„Sunt optimist deoarece Palermo este un oraș fără Covid-19, dar trebuie să fim atenți și să luam măsurile necesare. Toate sportivele vor fi testate când vor veni aici. După 4 zile, testul va fi refăcut. Vom fi prudenți, vom lua măsurile necesare și vom încheia turneul cu brio”, a declarat Antonio Cascio la postul Tele One.

WTA Palermo, turneu de categoria International, se va disputa în perioada 3-9 august. În afara Simonei Halep, care va fi favorită unu a competiţiei, alte 3 românce vor juca în calificări. Este vorba despre Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Patricia Ţig. Pe tabloul principal, Simona Halep va avea câteva adversare de top. Johanna Konta, Petra Martic, Marketa Vondrousova, Maria Sakkari, Anett Kontaveit, Elise Mertens şi Dona Vekic sunt câteva dintre jucătoarele de top care vor fi prezente.

De asemenea, pe lista participantelor sunt şi alte două foste câştigătoare de Grand Slam, în afara Simonei Halep: Jelena Ostapenko, letona care a învins-o pe Simona în finala din 2017, şi Svetlana Kuzneţova. În plus, oficialii de la Palermo au anunţat că au păstrat un wild-card pe care intenţionează să îl ofere unei alte jucătoare de top 10. Kiki Bertens pare cea mai plauzibilă variantă, iar jucătoarea olandeză este foarte puternică în jocul pe zgură.