Ce nu trebuie să mănânci de Revelion. 7 superstiții pe care le au românii

Ce nu trebuie să mănânci de Revelion. 7 superstiții pe care le au românii
Superstitiile romanilor de Revelion

Noaptea de 31 decembrie are o semnificație aparte, deoarece este o noapte specială ce face trecerea dintre ani. Ea este noaptea așteptată de toată lumea și noaptea în care se sărbătorește și se pun dorințe pentru noul an.

Ce nu trebuie să mănânci de Revelion

În plus, această seară are și un întreg ritual culinar, existând și numeroase superstiții și obiceiuri prilejuite de această trecere în ce privește mâncarea. Ce trebuie și ce nu trebuie să mănânci.

  1. De Revelion nu e bine să mănânci pui. Noaptea de Revelion este așteptată cu drag de toți. Oamenii se pregătesc cu mult timp înainte, machiaj perfect, ținuta perfectă, totul pentru a străluci. Dar, pe lângă acestea, masa de Revelion este, de asemenea, un alt aspect important de care trebuie să țineți cont. Dacă nu este bine să mănâci pui, iată ce este bine să mănânci.

2. De Revelion este bine să mâncați pește, deoarece se spune că așa cum înoată peștele în apă, așa veți înota și voi prin toate necazurile din anul ce vine, fără să vă afecteze. Mulți sunt de părere că peștele trebuie să fie primul aliment pe care să îl consumați de Anul Nou.

3. De Revelion, consumați carne de gâscă. Aceasta vă va ajuta să plutiți peste probleme și să înaintați spre visul vostru, precum gâsca.

4. De Revelion trebuie să mănâncați struguri. Așadar, luați dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, iar când ați ajuns la cel de-al 12-lea, puneți-vă o dorinţă care să fie legată de bani. Strugurii şi stafidele înseamnă abundenţa financiară.

5. De asemenea, la trecerea dintre ani este bine să aveți în case cât mai multe fructe rotunde. Se spune că această formă rotundă este asociată infinitului, a continuității. Dacă aveți fructe rotunde în casă în noaptea de Revelion se spune că vă sporiți șansele să aveți succes în Noul An.

6. De Revelion, cosumați și rodie. Ea are culoarea roșie, o culoare care simbolizează inima unui om sănătos.

7. De Revelion trebuie să beți şampanie sau vin spumant la ora 12 noaptea ca să aveți parte de belşug. Este important să beți paharul până la fund, iar toate dorinţele pentru noul an vor deveni realitate.

Dar de ce nu e bine să mănâncăm pui de Revelion? În Noaptea de Revelion nu e bine să mănâncăm pui deoaree vă alungi norocul. Această pasăre scurmă sau mânâncă din urmă, motiv pentru care norocul se împrăştie. Prin urmare, carnea de pasăre trebuie să fie neapărat de cocoș, de curcan sau de gâscă ori carne de porc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI