Ce nu trebuie să mai mănânci seara. Alimentele care trebuie evitate neapărat
Să te urci în pat la sfârșitul unei zile lungi și să te îndrepți spre țara viselor! Deși sună ideal, devine în curând un fenomen evaziv, chestia viselor! Ce putem face cu privire la epidemia de deficit de somn care ne lovește? Mâncarea ar putea avea răspunsul? Ar putea mâncarea să ne afecteze somnul? Rămâne să aflăm împreună.
Cum afectează alimentele somnul
Se poate spune fără exagerare că ceea ce mâncăm determină aproape orice, cât de sănătoși suntem, cât de bine putem combate infecțiile și bolile și chiar calitatea somnului nostru.
Două moduri principale în care alimentele pe care le consumați vă afectează somnul sunt:
1. Alimentele potrivite induc somnul
Tipurile potrivite de alimente pot, de fapt, induce somnul. Acestea funcționează în mai multe moduri.
De la reglarea proceselor biologice ale corpului dumneavoastră până la ajutarea la sinteza compușilor care afectează calitatea somnului.
2. Alimentele greșite inhibă somnul
Fie împiedică relaxarea corpului și îngreunează adormirea, fie stimulează corpul, ținându-te treaz chiar dacă ești obosit și vrei să adormi.
Contează și cantitatea de alimente. Consumul unei mese mai mari înainte de culcare poate fi o idee proastă, prin urmare, este mai bine să nu mâncați până nu vă saturați.
Știați că aproximativ 70 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de insomnie?
De fapt, mulți medici ne sfătuiesc acum să ne uităm la rutinele și obiceiurile noastre zilnice pentru a stabili o igienă bună a somnului.
Specialiștii ne recomandă și cele mai bune practici de urmat pentru a optimiza calitatea și cantitatea de somn. O modalitate de a face acest lucru este prin mâncare.
Așadar, să aruncăm o privire la unele dintre alimente pe care să nu le mănânci niciodată înainte de a dormi:
1. Cofeina
Cofeina este cel mai rău lucru pe care îl poți avea înainte de culcare!
Cofeina este un stimulent, deci, mai degrabă decât să te ajute să dormi, te va ține treaz și alert mai mult timp, chiar dacă ești obosit și vrei să dormi.
Cu toate acestea, gradul de efect al cofeinei asupra corpului variază de la un spectru de „nu poate dormi” la „ajută la adormirea”.
Acest lucru se poate întâmpla dacă organismul este normalizat la cofeină, dacă aveți cofeină în fiecare zi este posibil ca sistemul dvs. să devină „imun” la efectele cafelei.
2. Alimentele diuretice
Un diuretic este o substanță care face ca corpul să arunce apă din sistem. Țelina, morcovii, castraveții, ghimbirul, pepenii sunt toate alimente diuretice, la fel și alcoolul.
Deci, de ce este o idee proastă să ai alimente diuretice înainte de culcare? Pentru că te vor face să mergi mai des la WC.
În timp ce urina este o funcție naturală a corpului, a te ridica în mijlocul nopții pentru a merge la toaletă poate afecta negativ calitatea somnului tău, de la dificultăți în a te întoarce la somn, până la a nu obține un somn profund „REM”.
3. Mâncare picantă
Ardeiul iute și celelalte mâncăruri picante sunt o modalitate bună de a alunga somnul. Așa că, dacă nu doriți să stați treaz cel puțin câteva ore, ar trebui să evitați să mâncați mâncare picantă înainte de culcare.
Unul dintre felurile în care condimentele ne afectează somnul este declanșarea refluxului nostru gastroesofagian.
Condimentele sunt, de asemenea, ambalate cu o cantitate bună de antioxidanți, care pot servi la stimularea metabolismului și pot servi ca un apel de trezire pentru organism, ceea ce face din ce în ce mai dificil să adormiți.
În cele din urmă, efectul termic ridicat al alimentelor picante poate afecta negativ somnul prin creșterea temperaturii corpului.
4. Alimentele grase
Alimentele grase, cum ar fi cartofii prăjiți, chips-urile, pizza, burgerii cu brânză, carnea roșie etc. , sunt, de asemenea, știute că afectează somnul, dar conexiunea este puțin complicată.
Așadar alimentele grase vă întrerup modelul de somn pe timp de noapte.
Somnul pe timp de noapte netulburat și de înaltă calitate, care contează cu adevărat, are un impact pozitiv asupra dumneavoastră.
Somnul de după-amiază este bun atunci când vă simțiți obosit sau vă simțiți rău, dar nu poate compensa somnul de noapte.
5. Carbohidrați și zaharuri
Asta este o altă relație dificilă de înțeles. S-a văzut că alimentele care „aproape” îți dau instantaneu multă energie tind să te adoarmă mai repede.
Cu toate acestea, nu este recomandat să consumați astfel de alimente ca de exemplu, deserturi, cofetărie, cereale pentru micul dejun etc., chiar înainte de culcare, deoarece după ce corpul dumneavoastră a digerat aceste alimente, scăderea bruscă a nivelului de zahăr vă poate face să simțiți foame , deși corpul are suficientă energie și nu efectuează nicio „muncă”.
În mod similar, carbohidrații simpli, cum ar fi alimentele grase sunt, de asemenea, cel mai bine evitate chiar înainte de culcare.
Concluzii:
Consumul de fructe înainte de culcare este o bună practică. Acest lucru se datorează indicelui glicemic scăzut pe care îl au fructele.
Ele ajută la furnizarea organismului cu o sursă de energie susținută prin somn, astfel încât să nu ne trezim în mijlocul nopții pentru a lua o mușcătură.
Nu folosiți timpul înainte de culcare pentru a vă îndeplini cantitatea zilnică de apă.
De multe ori oamenii nu beau apă pe parcursul zilei și apoi beau multă din ea chiar înainte de a merge la culcare.
Nu numai că îngreunează adormirea, dar vă poate face să vă treziți noaptea pentru a face pipi, perturbându-vă astfel ciclul de somn.
Înghețata vă pot ajuta să adormiți și de multe ori este recomandată ca un sfârșit dulce al zilei.
Cu toate acestea, este important să subliniem aici că numai înghețata din lapte este recomandată.
Majoritatea înghețatelor disponibile în aceste zile se încadrează în categoria „deserturi congelate”, deoarece nu sunt strict făcute din lapte, ci din alte ingrediente care nu sunt lactate și „vegane”.
Deci, asigurați-vă că știți ce fel de înghețată primiți!