Ce nu trebuie să faci seara, înainte de culcare. E o mare greşeală. Vlad Ciurea: ”Inima și creierul nu mai au suportul necesar”

de: Mariana Olteanu
01 09. 2023

Foarte multe persoane se întreabă cum pot obține un somn odihnitor. Ca acest lucru să se întâmple este necesar să ținem cont de o serie de recomandări. Potrivit cunoscutului medic, Vlad Ciurea există o greșeală pe care majoritatea românilor o fac. Care este aceasta?

Greșeala făcută de milioane de români

Înainte de culcare, milioane de români comit o greșeală. Este vorba, mai exact despre stomacul mult prea încărcat. Medicul susține că, pentru un somn odihnitor este necesar să luăm ultima cină până la ora 19.30.

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.

Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani!

Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a transmis neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit DCNews.

Te-ar putea interesa și: Băutura care îți distruge creierul. Profesor Doctor Vlad Ciurea: „Se degradează, stafidește.” Mulți români consumă și nu știu riscurile

Creierul poate fi afectat de consumul de alcool

Nu numai luatul cinei la o oră târzie este un obicei nesănătos ci și consumul de alcool. Băuturile alcoolice pot distruge creierul, mai ales dacă este consumat în cantități mari. Medicul Vlad Ciurea atrage atenția și susține că alcoolul trebuie consumat ocazional, ”doar la nivel de plăcere, nu de sațietate”.

Te-ar putea interesa și: Care este ora perfectă pentru a te culca. Dr. Vlad Ciurea: „Atunci se reporneşte tot”

”Alcoolul distruge neuronii. Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală. Cum pot eu, în acel moment, să îi spun că a băut alcool?

Foarte vag încep să îi spun că a mai consumat, din când în când, alcool, și atunci recunoaște.

Se numește atrofie cerebrală. Și atunci trebuie să ne limităm, limite fiziologice. Atât cât să ne facă plăcere, nu mai mult, să rămână numai la nivel de plăcere, nu la nivel de sațietate”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Ce să bei în fiecare zi ca să îți păstrezi creierul sănătos. Dr Vlad Ciurea, despre greșeala pe care o fac persoanele în vârstă