Ce nu s-a văzut la TV. Cum a reacționat David Popovici în momentul în care a primit medalia de argint de la idolul său – FOTO

de: Sorin Barbu
18 12. 2022

David Popovici a încheiat foarte frumos acest an și a reușit să câștige locul doi în proba de 200 de metri liber, de la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt. Sportivul român a fost foarte emoționat la festivitatea de premiere. Medalia de argint a primit-o chiar de la idolul său, fostul înotător australian Ian Thorpe.

David Popovici, premiat de legendarul Ian Thorpe

David Popovici a reușit să câștige prima medalie la un Campionat Mondial de Mondial de înot în bazin scurt. Sportivul de la CS Dinamo a terminat finala de la 200 de metri liber pe locul secund, înregistrând timpul de 1.40.79, în urma sud-coreeanului Sunwoo Hwang, care a încheiat finala în 1:39.72 min. (nou record al competiției). Medalia de bronz i-a revenit britanicului Tem Dean – 1:40.86 min.

La festivitatea de premiere, medaliile au fost decernate de legendarul Ian Thorpe. Comentatorii de la fața locului au transmis că David Popovici a avut un scurt dialog cu campionul australian. „David Popovici i-a mulţumit lui Ian Thorpe că a fost un idol pentru el”, au spus comentatorii. După ce și-au primit premiile cei trei sportivi au făcut un tur de onoare. David Popovici a defilat cu drapel al României pe care l-a primit din tribune.

David Popovici a avut un an fabulos

2022 a fost un an senzațional pentru David Popovici. Nu avea 18 ani când a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de înot de la Budapesta și două titluri europene la Roma. În proba de 100 de metri a reușit chiar să stabilească un nou record mondial de seniori.

Medaliile cucerite de David Popovici, în 2022
Aur la Campionatul Mondial de seniori – 100 m liber
Aur la Campionatul Mondial de seniori – 200 m liber
Aur la Campionatul European de juniori – 50 m liber
Aur la Campionatul European de juniori – 100 m liber
Aur la Campionatul European de juniori – 200 m liber
Aur la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber
Argint la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber mixt
Aur la Campionatul European de seniori – 100 m liber
Aur la Campionatul European de seniori – 200 m liber
Aur la Campionatul Mondial de juniori – 100 m liber
Aur la Campionatul Mondial de juniori – 200 m liber
Aur la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber
Argint la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber mixt
Argint la Campionatele Mondiale în bazin scurt – 100 m liber

Sursa Foto: Federația Română de Natație