Ce nu ai voie să faci după ce te împărtășești. Mulţi creştini nici nu ştiu că păcătuiesc

de: Dana Cazacu
14 10. 2023

Omul se unește cu Duhul Sfânt prin Sfânta Taină a Împărtășaniei. Prin acest mod își cere iertare de la cel de sus și este iertat de păcate. Chiar dacă copiii au parte de Taina Botezului, pe parcursul vieții, mai este nevoie din când în când să se reunească cu Tatăl. Astfel aceștia își amintesc să nu se abată de la calea cea dreaptă. Legat de această taină există o serie de lucruri interzise, ca să nu o pierzi. Iată așadar ce nu ai voie să faci după ce te împărtășești.

Ce nu ai voie să faci după ce te împărtășești

Pentru a primi împărtășirea în Biserica Ortodoxă, trebuie să fii creștin ortodox practicant. Aceasta înseamnă că trebuie să fii botezat în Biserica Ortodoxă și că credințele și stilul tău de viață sunt în concordanță cu învățăturile Bisericii.

Pentru a fi pregătiți în mod corespunzător pentru această întâlnire cu Hristos, cei care caută să primească împărtășirea nu trebuie să fi săvârșit păcate grave în viața lor. Înainte de Sfânta Taină a Împărtășaniei, este necesar ca, enoriașii să-și deschidă inimile prin rugăciune, să postească corespunzător și să trăiască în dragoste față de aproapele lor și să își mărturisească păcatele, în fața duhovnicului.

Citește și Împărtășania credincioșilor, amânată oficial. Explicația oferită de Patriarhul Daniel

Taina Împărtășaniei

Pentru a primi Sfânta Taină a Împărtășaniei, creștinii ortodocși trebuie să meargă la Biserică și să participe la Sfânta Liturghie. Toți creștinii știu care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a primi împărtășania.

Procedeul împărtășaniei este mai complex decât în aparență, deoarece persoana cu dragoste de Dumnezeu se bucură și primește energia dumnezeiască.

Lucruri pe care nu ai voie să le faci după ce te împărtășești

Ce să nu faci după împărtășanie

Pentru a nu pierde Sfânta Taină a Împărtășaniei, creștinii trebuie să respecte niște reguli foarte bine stabilite. Iată care sunt lucrurile pe care nu ai voie să le faci după ce te-ai împărtășit:

  • Nu te lăuda față de persoanele din jurul tău, cu faptul că te-ai împărtășit, chiar dacă ești foarte entuziasmat de acest lucru. Astfel vei vărsa darul pe care l-ai primit. Imediat după împărtășanie este bine ca măcar 10 minute să fii liniștit și să îi mulțumești lu Hristos pentru darul pe care ți l-a dat.
  • După ce te împărtășești, nu trebuie să mănânci mai mult decât trebuie și să devii lacom, doar pentru că pe perioada postului ai mâncat mai puțin. Este posibil ca din cauză că mănânci prea mult să ți se facă rău, riscând să pierzi împărtășania. Sfatul este să mănânci cumpătat, doar cât este necesar și să să consumi ceva spurcat sau murdar. Sfinții părinți spun că este indicat ca împărtășania să fie lăsată timp de 2 ore să lucreze și să nu se consume nimic în acest interval
  • După ce ai luat Sfânta Împărtășanie nu este bine să clevetești, să blestemi sau să spui vorbe necugetate sau să te cerți, pentru a nu pierde darul primit.
  • Nu este voie să scuipi în ziua în care te-ai împărtășit, deoarece astfel vei pierde darul de care ai avut parte în acea zi
  • Trebuie să fii recunoscător față de Dumnezeu pentru că te-a învrednicit să iei Taina Împărtășaniei, drept urmare, în cea zi trebuie să te rogi, să stai treaz și să citești din cărțile sfinte și să ai grijă să nu adormi, ispitit de vrăjmaș.

Vezi și VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii