Ce nu ai voie să faci dacă îți cumperi o floare pentru apartament. Este complet interzis

Ce nu ai voie să faci dacă îți cumperi o floare pentru apartament. Este complet interzis
Ce nu ai voie să faci dacă îți cumperi o floare pentru apartament. Este complet interzis

Florile dau un suflu modern și transformă orice casă într-un cămin primitor și colorat. Cu toate acestea, dacă îți cumperi o floare pentru casă, ar fi bine să nu faci aceste greșeli.

Ce nu ai voie să faci dacă îți cumperi o floare pentru apartament

Sunt multe flori și plante de apartament care nu au nevoie de atât de multă atenție și îngrijire. Plante cum ar fi ficusul sau filodendronul se descurcă bine în orice fel de condiții. Cu toate acestea, există și plante care au nevoie de lumină și de soare, altele care preferă umbra sau o udare frecventă, de până la de 2-3 ori pe zi, vara.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să aduci o floare în casă și să înceapă să se ofilească la scurt timp, deși ai avut grijă de ea, ai transferat-o într-un vas mai mare și chiar i-ai pus și îngrășământ.

Este foarte posibil ca toate aceste procedee să fie exact motivul pentru care planta începe să moară ușor și să i se usuce frunzele, iar florile să ofilească.

Iată câteva greșeli pe care să nu le faci niciodată când aduci plante în casă

Nu îi schimba ghiveciul.

Vasul în care aduci planta în casă este ideal pentru ea, cel puțin pentru tot restul anului. E bine să lași floarea să se dezvolte în același mediu și să o replantezi la primăvară, când va mai crește.

Florile mici se replantează anual primăvara și există foarte puține plante care cresc atât de repede încât au nevoie să fie mutate de două ori pe an. Dacă rădăcinile plantei tale au ieșit din ghiveci prin orificiile prin care se scurge apa, atunci este cazul să îi oferi un vas mai mare. Însă nu și dacă planta este înflorită. Dacă are flori, așteaptă până la primăvară.

Dacă faci greșeala de a o muta într-un ghiveci mai mare, planta nu va mai beneficia de apă, pentru că apa nu va mai ajunge la rădăcini.

Nu schimba pământul.

E important să vorbești cu un specialist sau să te informezi despre nevoile plantei pe care ai adus-o în casă. Nu schimba pământul mai devreme de un an, iar când o faci, asigură-te că pământul este exact ce are nevoie respectiva plantă, pentru că altfel poate muri.

Nu pune îngrășământ plantei.

Dacă obișnuiești să pui îngrășământ unei plante imediat ce ai cumpărat-o, atunci poți fi sigur că acesta este motivul pentru care moare.

Câteva luni de zile, planta nu are nevoie de nicio hrană suplimentară. Mai ales că excesul de îngrășământ poate distruge rădăcinile.

Pune planta separat de celelalte flori din casă

E bine să pui noua planta într-un alt loc față de cel în care stau alte plante și flori. Asta pentru că este posibil ca noua floare să aibă dăunători și astfel vor fi afectate și celelalte plante. Ține-o două săptămâni în alt loc și dacă totul este în regulă, o poți muta alături de celelalte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI