Ce nu ai voie să faci azi, de Sfânta Ana. Sărbătoare mare pentru români

Ce nu ai voie să faci azi, de Sfânta Ana. Sărbătoare mare pentru români
Ce nu ai voie să faci de Sfânta Ana?

Ce lucruri nu ai voie să faci de Sfânta Ana? Azi este o sărbătoare foarte mare pentru creștinii ortodocși. Ce tradiții și obiceiuri respectă azi, 9 septembrie, credincioșii? Toți trebuie să le aibă în minte.

Ce nu ai voie să faci de Sfânta Ana? Tradiții și obiceiuri

Sfânta Ana este sărbătorită în ziua de 9 septembrie. Adormirea Sfintei Ana este prăznuită în fiecare an pe data de 25 iulie și reprezintă o altă zi importantă pentru creștini. Sfânta Ana este mama Fecioarei Maria și este sărbătorită alături de soțul ei, Sfântul Ioachim.

Numele Sfintei vine din evreiască și are semnificația de: „Iahve (Dumnezeu) a avut milă“, sau „Iahve s-a îndurat“. De la el s-au format ulterior și derivatele Aneta și Anca (Ancuța) sau numele compuse precum: Mariana. Ana-Maria sau diminutivele: Anişoara, Anica, Anita, Anuţa, Ani.

Biserica Ortodoxă Română îi celebrează pe Sfinții Părinți ai Fecioarei Maria în calendarul ortodox pe data de 9 septembrie. Tradițiile arată că cine face treabă în ziua aceasta de sărbătoare va fi pedepsit cu somnul lung al moții. Azi nu se fac treburi casnice sau muncile câmpului.

Ce e bine să faci?

Tradiția populară mai arată și că este bine ca în această zi să dai de pomană pentru sufletul celor din familia ta care nu mai sunt în viață. Sfânta Ana era din seminitia lui Levi și a fost fiica Mariei și a preotului Natan din neamul lui Aaron.

Aceștia au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului. Preotul Natan a avut trei fiice: Maria, Sovi și Ana, care a născut pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Ana era mezina familiei și s-a căsătorit cu înțeleptul Ioachim din Galileia.

Bărbatul nu putea avea copii, dar cu toate astea nu se revolta, ci spunea: „Mă voi retrage. în pustiu şi voi sta şi nu voi mânca nimic, ci numai mă voi ruga şi voi plânge, până când Dumnezeu va da roada pântecelui soţiei mele”.

  • Îngerul i s-a arătat

Sfânta Ana s-a rugat extrem de mult ca în viața ei să vină un copil. Un înger a venit și i-a spus:

„Ano! Ano! S-a auzit rugăciunea ta. Suspinurile tale au străbătut norii și treptele Cerurilor; iar lacrimile tale fierbinți au ajuns înaintea lui Dumnezeu. Iată, tu vei zămisli și vei naște o fiică, cea Preabinecuvântată. Pentru aceasta se vor binecuvânta toate semințiile pământului și printr-însa se va dărui mântuire lumii. Numele fiicei acesteia ce o vei zămisli și naște va fi Maria”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI