Ce mesaj i-a transmis Klaus Iohannis lui Joe Biden, miercuri seară. Ce spune despre parteneriat

Ce mesaj i-a transmis Klaus Iohannis lui Joe Biden, miercuri seară. Ce spune despre parteneriat
Mesajul lui Klaus Iohannis către Joe Biden Sursă foto: Administrația Prezidențială

Miercuri, SUA a avut parte de un eveniment extrem de important pentru istoria țării și pentru viitorul poporului american. Joe Biden și-a preluat mandatul și a depus jurământul în calitate de nou președinte ales, astfel și-a invitat cetățenii să sărbătorească o zi a democrației, a unei Americi cu noi perspective. Pe lista președinților care l-au felicitat pentru victorie și i-au transmis un mesaj de încurajare în noul său drum s-a aflat și Klaus Iohannis, care a postat un mesaj emoționant pe contul său de Facebook.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Joe Biden și Kamala Harris

Klaus Iohannis a fost alături de noul președinte și vicepreședinte, felicitându-i pentru reușita acestora și primițându-le o legătura reciproc avantajoasă pentru viitoarele parteneriate dintre România și SUA.

„Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic România-SUA în beneficiul popoarelor noastre și să colaborăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a transmis Klaus Iohannis pe Facebook.

La două luni și jumătate de la alegerile prezidențiale, a venit momentul ca Joe Biden să-și preia mandatul de președinte al SUA, având un discurs emoționant la care au participat sute de oameni veniți la Capitoliu pentru a fi martorii unui asemenea moment.

După multe tensiuni și evenimente neplăcute care au îngrozit o lume întreagă, a venit momentul să se așterne liniștea în statul american, iar investirea președintelui ales a fost evenimentul care a marcat această liniște.

Joe Biden este al 46 președinte american, iar investirea sa a fost făcută în cadrul unei ceremonii atipice, având în vedere că Donald Trump a ales să plece, fără a-i preda democratic puterea, așa cum s-a întâmplat cu președinții anteriori.

Alături de acesta s-a aflat Kamala Harris, prima femeie care ocupă în mod oficial, în SUA, funcția de vicepreședintă. Începutul ceremoniei a fost marcat de interepretarea imnului național de către îndrăgita cântăreață Lady Gaga.

Ce le-a transmis Joe Biden americanilor

Joe Biden a pledat în întreg discursul său pentru unitatea poporului, subliniind faptul că misiunea sa în calitate de președinte va fi să înlăture barierele care dezbină poporul american, astfel echilibrul și buna înțelegere să domnească în SUA.

„E ziua Americii, e ziua democrației. Violențele au încercat să zdruncine SUA în urmă cu câteva zile, dar democrația a învins. Reziliența Constituției și puterea națiunii noastre sunt mai rezistente decât adversarii noștri.

Rar au existat amenințări mai mari decât cea pe care o înfruntă acum întreaga lume. Vom face dreptate pentru toată lumea. Împreună putem face din nou America forța principală a binelui în lume.

Lupta pentru democrație e perenă și nu se încheie niciodată. Cer tuturor un nou început, în care să ne respectăm reciproc, să respingem violența limbajului și manipulările, să fim uniți. America poate fi mai bună de atât.

Neînțelegerile nu trebuie să ducă la divizarea țării. Voi fi președintele tuturor americanilor. Trebuie să oprim acest război care îi opune pe democrați republicanilor, pe albaștri celor în roșu, pe cei din rural împotriva celor din urban. În eforturile pe care trebuie să le facem, avem nevoie de toți, umăr la umăr.

Trebuie să acționăm ca o singură națiune unită. Așa cum scrie și în Biblie, vom trece prin greutăți împreună.Vom repara alianțele noastre externe și vom conduce nu doar prin exemplul puterii, ci prin puterea exemplului. Vă cer un moment de reculegere în memoria celor care au murit în pandemie. Ne vom îndeplini obligația de a lăsa copiilor noștri o lume mai bună.

Voi apăra Constituția, democrația și America și voi face totul în serviciul public, nu pentru binele personal. Dumnezeu să binecuvânteze America, Dumnezeu să ne binecuvânteze trupele!”, a transmis Joe Biden.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI