Ce mesaj a transmis Ministerul Sănătății, după incendiul violent de la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi. Ultimele informații

Ce mesaj a transmis Ministerul Sănătății, după incendiul violent de la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi. Ultimele informații
Ce mesaj a transmis Ministrul Sănătății, după incendiul violent de la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi

Un incendiu a izbucnit marți seară la secția ATI a spitalului de copii Sfânta Maria din Iași. Potrivit Ministerului Sănătății, au fost evacuate 30 de persoane.

Ce mesaj a transmis Ministrul Sănătății, după incendiul violent de la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi

12 copii, 11 cadre medicale și 7 aparținători au fost evacuați din unitatea sanitară, în urma incendiului. Din fericire, nicio persoană nu a fost afectată în urma incidentului. Incendiul a fost localizat și stins imediat, astfel încât să nu se extindă.

La nivel județean a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie’”, precizează IGSU. De asemenea, circulația în jurul spitalului a fost închisă.

”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane şi nu au fost raportate victime”, au precizat reprezentanţii MInisterului Sănătăţii.

Ce a spus șeful SMURD Iași

Pompierii au sosit la fața locului cu 6 mașini de stingere, o autospecială de descărcare, două autospeciale pentru trasnportul victimelor, o autoscară și o cisternă. Au mai sosit la fața locului trei ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă.

Șeful SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că incendiul a fost anunțat la ora 18.54, iar pompierii au ajuns la 19.00, incendiul fiind stins în 37 de minute.

„Toate persoanele care au necesitat evacuare, pe etajele 2 şi 3, se aflau în altă zonă decât în cea afectată. Nu au fost afectaţi de fum, de flacără sau de gaze toxice. Au fost evacuaţi în total 12 copii, internaţi în saloane de pe etaje diferite. Printre ei este şi un copil intubat, ventilat mecanic. Cu toţii au fost evacuaţi din motive de securitate. Ei se află acum la etajul 1 şi la etajul 4. Sunt etaje care nu au fost afectate de incendiu, de fum sau de apa folosită pentru stingerea incendiului”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu.a

Urmăriți Playtech.ro și pe