03 iul. 2024 | 10:44

Ce mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a naționalei României, după eliminarea de la Euro 2024: „Plecăm câștigători!”

News
Ce mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a naționalei României, după eliminarea de la Euro 2024: „Plecăm câștigători!”
Capul sus, România! S-a lăsat liniștea pe Alliazn Arena

Milioane de români au sperat la o minune pe Allianz Arena din Munchen ieri seară. Elevii lui Edi Iordănescu au jucat împotriva Portocalei Mecanice, iar finalul ne-a lăsat un gust amar, dar și o mare bucurie. Imediat după terminarea meciului, fanii au putut vedea ce mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a naționalei României, după eliminarea de la Euro 2024.

Capul sus, România! S-a lăsat liniștea pe Allianz Arena

Seara de 2 iulie 2024 va rămâne ca unul din momentele grele ale elevilor lui Edi Iordănescu, după meciul jucat cu Olanda în optimile de finală de la Euro 2024. Cu multă speranță, cei peste 20.000 de români care au umplut celebra arenă germană, au crezut într-o minune, deși șansele erau mici.

Cu toate că meciul s-a încheiat prost pentru noi, după eliminarea României de la Euro 2024, au apărut și mesajele de susținere:

„Poate că cel mai important eate că astăzi în minutul 90 un stadion întreg (ok,fără olandezi) scanda România, România. Nu e puțin lucru.”, scrie Tudor Chirilă.

Ce mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a naționalei României, după eliminarea de la Euro 2024 „Plecăm câștigători!”

foto: Profimedia

Presa olandeză vorbea în termeni duri despre echipa antrenată de Edi Iordănescu, denumind-o o echipă mediocră. Startul meciului, cu un Ianis Hagi în formă, avea să-i pună sub presiune pe olandezi, având și câteva ocazii.

Faze controversate și căderea psihică a elevilor lui Iordănescu

A venit momentul accidentări tânărului Hagi, iar arbitrul german, care în 2004 era acuzat de luare de mită, Felix Zwayer a trecut mai departe fără să amendeze momentul.

Ulterior, la o intrare aproape criminală a lui Bergwijn la Mogoș, avea să-l scoată pe român definitiv din joc, și încă odată Felix Zwayer nu a reaționat.

”Felix Zwayer a dezamăgit după o prestație slabă la meciul România – Olanda. Arbitrul german, care a avut mai degrabă un EURO destul de slab, a continuat în aceeași dinamică, deși a arbitrat un meci relativ simplu. A fluierat fault pentru contacte minime și a oprit un atac promițător al României la scorul de 1-0, inventând un joc periculos care nu a existat.

A arătat cartonașe în patru rânduri, dar ar fi putut arăta doar două. Nu a avut succes nici la acest capitol. Pe lângă golul anulat la VAR al olandezilor, meciul s-a desfășurat fără acțiuni care i-ar fi putut complica și mai tare prestația lui Felix Zwayer”, a notat presa spaniolă.

Ce mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a naționalei României, după eliminarea de la Euro 2024 „Plecăm câștigători!”

Ianis Hagi, foto: Profimedia

Olanda 3, România zero, și eliminarea de la Euro 2024

Apoi vine în minutul 20 primul gol olandez, marcat dintr-o greșeală de poziționare a lui Rațiu, semnat de Gakpo, iar de aici încep lucrurile să se schimbe.

Naționala României nu mai presează, Olanda se așează în jumătatea noastră, iar în repriza a doua, pe fondul unor noi greșeli de apărare, luăm alte două goluri, ambele marcate de Malen în minutele 83 și în prelungiri.

Ce mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a naționalei României, după eliminarea de la Euro 2024 „Plecăm câștigători!”

Donyell Malen

Meciul se încheie cu o înfrângere dureroasă pentru România la Euro 2024, iar Olanda avansează în sferturile de finală, în timp ce noi mergem acasă. A fost o victorie categorică pentru olandezi în cele din urmă, dar ei încă transpirau când meciul a intrat în ultimele șapte minute, chiar înainte de a înscrie al doilea gol.

Ce mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a naționalei României, după eliminarea de la Euro 2024

Ceea ce a surprins pe toată perioada parcursului Naționalei la acest turneu final european, a fost coeziunea suporterilor români de pe arenele unde elevii lui Edi Iordănescu au jucat, atât în grupe, cât și în ultimul meci din optimi.

Seara de marți, deși lasă un gust amar și un vis neîmplinit, a adus totuși ceva, iar mesajul oficial de pe pagina de Facebook a echipei conchide acest aspect:

„Drumul nostru la EURO 2024 se oprește aici! Plecăm câștigători, am câștigat o ECHIPĂ: tricolorii și suporterii”

Ce mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a naționalei României, după eliminarea de la Euro 2024 „Plecăm câștigători!”

foto: Facebook

Azi, tineri noștri jucători se întorc acasă, dezamăgiți de pierderea suferită, dar poate mai câștigați pe toate celelalte planuri, tactic, emoțional, de grup.

Rămânem cu performanța de a fi ajuns până în optimi, dar cu regretul că nu s-a putut mai mult.

În schimb, experiența câștigată de acești jucători poate să ne dea speranțe la o calificare la fel de spectaculoasă la următorul Campionat Mondial de Fotbal din America de Nord. Capul sus, România!

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
Loredana Chivu, cu tatuajul INTIM la VEDERE! Apariție INCENDIARĂ în slip MINUSCUL
Stirile PROTV
Accident îngrozitor pe munte. O femeie, târâtă de teleferic până în prăpastie, sub ochii soțului și copiilor
EVZ.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Digisport.ro
FOTO ”Bestia” lui Gigi Becali! Valorează 1.600.000€ și s-a transformat total într-un an la FCSB
PRO TV
Neti Sandu dărâmă miturile despre horoscop: ”Am zis că Gemenii înșală cel mai mult... Cred că și Peștii!”. Ce spune despre restul zodiilor
Adevarul
De ce nu au românii productivitatea germanilor? „Primul vinovat este managerul”
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!
Parteneri
Cine e profesoara care a murit în timpul examenului de Bacalaureat
Redactia.ro
Cât costă un sejur de 8 zile la mare, în România. Un român a făcut calculul exact: „Cu banii ăia mergi în Grecia liniștit”
Click.ro
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Vocea.biz
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana. Mama ei spune că nu se mai oprea din râs
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
VIDEO. Din povețele lui Nicolae Iorga: „Atunci când toată lumea tace, în țara asta se naște un prost”. Cu istoricul Alex Mihai Stoenescu la „Hai România”
EVZ.ro
Cei patru membri ai familiei care au murit în accidentul devastator din Suceava, conduși pe ultimul drum! Imagini dureroase de la înmormântare / FOTO
Spynews
Schimbare istorică în România. Se emite pentru maxim 2 ani
Capital.ro
Ce mâncăm la 40 de ani ne poate afecta sănătatea chiar și după câteva decenii. Concluziile celui mai recent studiu Harvard
Antena 3
La doar două luni de la divorț,a spus motivul real al despărțirii. Ce i-a făcut fostul soț după separare: „Nu am avut încotro ...”
Avantaje
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Mediaflux
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă. Actrița demonstrează că e o femeie superbă
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro